1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого середнього жару.

2. Змішайте інгредієнти для коржа. Суміш викладіть у форму для випічки, розрівняйте лопаткою і щільно притисніть до дна форми. Випікайте корж у режимі непрямого середнього жару під кришкою 6-8 хвилин, поки він стане твердим. Зніміть з гриля і дайте охолонути впродовж 10 хвилин.

3. Змішайте розтоплене вершкове масло та коричневий цукор. Банани, не знімаючи шкірки (щоб при приготуванні на грилі вони зберегли форму), розріжте уздовж навпіл. Зрізи рясно змастіть масляною сумішшю.

4. Смажте банани, виклавши зрізом вниз і не перевертаючи, у режимі прямого середнього жару без кришки 2-4 хвилини, поки вони не стануть м'якими. Дайте їм трохи охолонути, потім, не знімаючи шкірки, наріжте м'якоть шматочками завтовшки в палець

5. На корж викладіть половину зефіру. М'якуш бананів ложкою вийміть зі шкірки та викладіть на зефір. Накрийте зефіром, що залишився.

6. Випікайте повітряний пиріг у режимі непрямого середнього жару під кришкою 5-7 хвилин (підтримуйте постійну температуру в грилі 200 °С), доки зефір не збільшиться у розмірах і не підрум'яниться. Посипте пиріг шоколадними чипсами, готуйте ще 2 хвилини, поки шоколад не розтопиться. Пиріг зніміть з гриля, дайте постояти 5 хвилин, викладіть на тарілки й одразу подавайте.

ДЛЯ КОРЖА

  • 60 г крекера або затяжного вершкового печива з цільнозернового борошна, розкришити
  • 4 ст. л. розтопленого вершкового масла
  • 1 яєчний жовток

ДЛЯ НАЧИНКИ

  • 1 ст. л. розтопленого вершкового масла
  • 1 ч. л. коричневого цукру
  • 2 твердих стиглих банана
  • 150 г міні-зефіру
  • 80 г чипсів із гіркого шоколаду