1. Бульби батата промийте, просушіть і окремо кожен загорніть у фольгу.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі середнього жару, склавши вугільні брикети у вигляді ілюмінатора. Коли брикети розігріються, викладіть бульби батата на решітку поруч із ними. Закрийте кришку і запікайте батат 45-55 хвилин до розм'якшення. За потреби переверніть. Щоб перевірити, чи готовий батат, стисніть його щипцями для гриля.
3. Зніміть бульби з гриля та остудіть протягом 15 хвилин, потім розгорніть фольгу. Шкірку надріжте ножем, зніміть і ви киньте. М'якуш наріжте кубиками по 1, 5 см.
4. Чавунну сковороду помістіть у зону прямого середнього жару (на цьому етапі приготування можна скористатися кухонною плитою). Налийте в пательню кокосове молоко, додайте решту інгредієнтів глазурі, перемішайте. При помішуванні доведіть глазур до кипіння і готуйте 5-8 хвилин, поки вона не увариться наполовину і не загусне. Зніміть сковороду з вогню, покладіть у неї кубики батату й акуратно перемішайте так, щоб вони повністю покрилися глазур'ю, але не перетворилися на кашоподібну масу.
5. Кокосові чіпси підсмажте до золотистого кольору в невеликій сковороді на сильному вогні протягом 2 хвилин.
6. Викладіть батат у тарілку, посипте обсмаженими кокосовими чипсами й одразу подавайте.
- 4 бульби батату
ДЛЯ ГЛАЗУРІ
- 400 мл кокосового молока
- Дрібно натерта цедра та сік 1 лайма
- 2 ст. л. коричневого цукру
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 дрібно нарізаний стручок чилі (краще халапеньо)
- 1/2 ч. л. великої морської солі
- 4 ст. л. кокосових чипсів