1. Блендером змішуйте всі інгредієнти маринаду протягом хвилини до отримання пюреподібної маси. Відлийте 250 мл маринаду для змащування ребер під час смаження.
  2. Зніміть тонку плівку зі зворотного боку кожної реберної пластини. Натріть реберця з боку м'яса сіллю, змастіть маринадом, що залишився, і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Підготуйте гриль для роботи в режимі слабкого жару.
  3. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Укладіть реберця один на одного кістками вниз і смажте 45 хвилин під кришкою в режимі слабкого жару.
  4. Розкладіть реберні пластини в один ряд на решітці. Змастіть маринадом із боку м'яса. Знову складіть реберця стопкою кістками вниз. При цьому ті, що лежали зверху, покладіть вниз, нижні в середину, а ті, що були в середині, нагору. Продовжуйте смажити під кришкою в режимі непрямої слабкої спеки ще 45 хвилин.
  5. Знову розкладіть реберця і змастіть маринадом з боку м'яса. Укладіть реберця стосами кістками вниз, при цьому ті, що лежали зверху, покладіть вниз, нижні в середину, а ті, що були в середині, - нагору. Готові під кришкою в режимі непрямого слабкого жару ще 1 -1, 5 години, іноді міняючи реберця місцями: ті, які сильно підрум'янилися, кладіть у середину, а слабко підрум'янені - нагору. Змінюючи реберця місцями, не забувайте щоразу змащувати їх з боку м'яса маринадом.
  6. Розкладіть реберні пластини по одній на решітці кісточками вниз, змастіть невеликою кількістю маринаду і готові ще 10-15 хвилин у режимі прямого слабкого жару, поки м'ясо не стане ніжним і не відставатиме від кінчиків кісток як мінімум на 6 мм. Іноді перевертайте, щоб корейка не підгоріла.
  7. Перекладіть корейку на лист, накрийте фольгою і залиште на 15 хвилин, потім розріжте м'ясо вздовж реберець і подавайте на стіл.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 250 мл солодкого соусу чилі
  • 250 мл води
  • терта цедра 3 лаймів
  • 5 ст. л. свіжого соку лайма
  • 4 великі зубчики часнику, очистити
  • 4 ст. л. соєвого соусу

 

  • 3 ст. л. крупнорубаного свіжого імбиру
  • 3 пластини коротких реберець, кожна по 1 - 1,25 кг
  • 1 ст. л. великої морської солі