- Блендером змішуйте всі інгредієнти маринаду протягом хвилини до отримання пюреподібної маси. Відлийте 250 мл маринаду для змащування ребер під час смаження.
- Зніміть тонку плівку зі зворотного боку кожної реберної пластини. Натріть реберця з боку м'яса сіллю, змастіть маринадом, що залишився, і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Підготуйте гриль для роботи в режимі слабкого жару.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Укладіть реберця один на одного кістками вниз і смажте 45 хвилин під кришкою в режимі слабкого жару.
- Розкладіть реберні пластини в один ряд на решітці. Змастіть маринадом із боку м'яса. Знову складіть реберця стопкою кістками вниз. При цьому ті, що лежали зверху, покладіть вниз, нижні в середину, а ті, що були в середині, нагору. Продовжуйте смажити під кришкою в режимі непрямої слабкої спеки ще 45 хвилин.
- Знову розкладіть реберця і змастіть маринадом з боку м'яса. Укладіть реберця стосами кістками вниз, при цьому ті, що лежали зверху, покладіть вниз, нижні в середину, а ті, що були в середині, - нагору. Готові під кришкою в режимі непрямого слабкого жару ще 1 -1, 5 години, іноді міняючи реберця місцями: ті, які сильно підрум'янилися, кладіть у середину, а слабко підрум'янені - нагору. Змінюючи реберця місцями, не забувайте щоразу змащувати їх з боку м'яса маринадом.
- Розкладіть реберні пластини по одній на решітці кісточками вниз, змастіть невеликою кількістю маринаду і готові ще 10-15 хвилин у режимі прямого слабкого жару, поки м'ясо не стане ніжним і не відставатиме від кінчиків кісток як мінімум на 6 мм. Іноді перевертайте, щоб корейка не підгоріла.
- Перекладіть корейку на лист, накрийте фольгою і залиште на 15 хвилин, потім розріжте м'ясо вздовж реберець і подавайте на стіл.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 250 мл солодкого соусу чилі
- 250 мл води
- терта цедра 3 лаймів
- 5 ст. л. свіжого соку лайма
- 4 великі зубчики часнику, очистити
- 4 ст. л. соєвого соусу
- 3 ст. л. крупнорубаного свіжого імбиру
- 3 пластини коротких реберець, кожна по 1 - 1,25 кг
- 1 ст. л. великої морської солі