1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого середнього жару.
  2. Цибулю-шалот очистіть, більшу частину денця видаліть. Великі цибулини розріжте вздовж навпіл, подвійні цибулини розділіть. Покладіть цибулю в центр великого шматка фольги, полийте 1 ст. л. олії та посоліть (1/4.i ч.л.). Загорніть фольгу і запікайте цибулю під кришкою в режимі непрямого середнього жару 20-30 хвилин, до м'якості. Пару разів переверніть. Зніміть із вогню.
  3. Змішайте сіль, що залишилася (1, 1\2 ч.л.) з чебрецем, паприкою та перцем. Стейки змастіть з обох боків оливковою олією, натріть пряною сумішшю і залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Перемішайте сметану з гірчицею.
  5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте стейки під кришкою в режимі прямого середнього жару до бажаного ступеня готовності (8-1 Про хвилини - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Підігрійте цибулю-шалот у фользі в режимі непрямого середнього жару. Зніміть стейки з гриля та залиште на 3-5 хвилин. Розкрийте фольгу і зріжте у цибулин підгорілі місця, якщо вони є. 6. Видаліть сухожилля, наріжте м'ясо скибочками поперек волокон і розкладіть на тарілках. Подавайте відразу разом із цибулею-шалотом та сметанно-гірчичним соусом.
  • 8 великих головок цибулі-шалоту (приблизно 350 г)
  • оливкова олія
  • 1, 3\4 ч. л. великої морської солі
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 3\4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 4 стейки з несправжньої вирізки (м'якуш лопаткової частини), кожен по 200 г, товщиною 2,5 см
  • 125 г сметани
  • 1 ст. діжонської гірчиці