1. Оцет та цукор нагрійте на середньому вогні. Додайте виноград, тушкуйте 2 хвилини, якщо потрібно, перемішайте. Сальсу перекладіть в іншу ємність і накрийте кришкою або харчовою плівкою, щоб вона залишалася теплою.

2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

3. Виноградне листя розгорніть, промийте. Розкладіть листя на робочій поверхні та обсушіть серветками. Тверді черешки зріжте. Чотири виноградні листки розкладіть внахлест жилками вгору у формі кола діаметром 27-30 см. У середину покладете ще один лист, на нього - брі. Накрийте сир останнім листом і загорніть. Два відрізки кулінарної нитки (кожен завдовжки по одному метру) зв'яжіть у середині, потім розкладіть у вигляді хреста. У середину покладіть пакет із сиром, зав'яжіть нитки над ним. Обмотайте сир кулінарними нитками двічі та зав'яжіть зверху. Виступаючі кінчики листя заправте під нитки, кінці ниток обріжте.

4. Згорток із сиром та скибочки хліба змастіть олією з усіх боків. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте сир у режимі прямого середнього жару під кришкою 3-4 хвилини, поки при легкому натисканні з двох боків він не стане м'яким. Один раз переверніть. Обережно зніміть сир із гриля та дайте йому полежати 2 хвилини. Скибочки хліба злегка підсмажте в режимі прямого середнього жару. Смажте хліб тільки з одного боку. Він підсохне і його буде легко змастити розплавленим сиром.

5. Сир та обсмажений на грилі хліб викладіть на одну страву. Перед подачею на стіл видаліть кулінарну нитку. Виноградне листя розгорніть, сир відразу ж почне розпливатися. Швидко змішайте сальсу з м'ятою, викладіть її на сир та подавайте до столу. Намазуйте сир та сальсу на обсмажені скибочки хліба

. ДЛЯ САЛЬСИ

  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1/2 ч. л. цукру
  • 300 г крупно нарізаного червоного або синього винограду без кісточок
  • 1 ст. л. рубаної м'яти
  • 6 великих виноградних листків
  • 250 г брі середньої гостроти
  • 1 багет (250 г), нарізати навскіс скибочками завтовшки в палець
  • 1 ст. л. олії виноградних кісточок або оливкової олії