1. Оцет та цукор нагрійте на середньому вогні. Додайте виноград, тушкуйте 2 хвилини, якщо потрібно, перемішайте. Сальсу перекладіть в іншу ємність і накрийте кришкою або харчовою плівкою, щоб вона залишалася теплою.

2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

3. Виноградне листя розгорніть, промийте. Розкладіть листя на робочій поверхні та обсушіть серветками. Тверді черешки зріжте. Чотири виноградні листки розкладіть внахлест жилками вгору у формі кола діаметром 27-30 см. У середину покладете ще один лист, на нього - брі. Накрийте сир останнім листом і загорніть. Два відрізки кулінарної нитки (кожен завдовжки по одному метру) зв'яжіть у середині, потім розкладіть у вигляді хреста. У середину покладіть пакет із сиром, зав'яжіть нитки над ним. Обмотайте сир кулінарними нитками двічі та зав'яжіть зверху. Виступаючі кінчики листя заправте під нитки, кінці ниток обріжте

. 4. Згорток із сиром та скибочки хліба змастіть олією з усіх боків. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте сир у режимі прямого середнього жару під кришкою 3-4 хвилини, поки при легкому натисканні з двох боків він не стане м'яким. Один раз переверніть. Обережно зніміть сир із гриля та дайте йому полежати 2 хвилини. Скибочки хліба злегка підсмажте в режимі прямого середнього жару. Смажте хліб тільки з одного боку. Він підсохне і його буде легко змастити розплавленим сиром.

5. Сир та обсмажений на грилі хліб викладіть на одну страву. Перед подачею на стіл видаліть кулінарну нитку. Виноградне листя розгорніть, сир відразу ж почне розпливатися. Швидко змішайте сальсу з м'ятою, викладіть її на сир та подавайте до столу. Намазуйте сир та сальсу на обсмажені скибочки хліба. ДЛЯ САЛЬСИ

  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1/2 ч. л. цукру
  • 300 г крупно нарізаного червоного або синього винограду без кісточок
  • 1 ст. л. рубаної м'яти
  • 6 великих виноградних листків

 

  • 250 г брі середньої гостроти
  • 1 багет (250 г), нарізати навскіс скибочками завтовшки в палець
  • 1 ст. л. олії виноградних кісточок або оливкової олії