1. Велику каструлю наповніть на 2/3 водою, додайте 2 ч. л. солі. Доведіть воду до кипіння. Покладіть броколі й варіть 3-5 хвилин, щоб вона залишилася крихкою і зберегла свій колір. Вийміть броколі шумівкою і відразу опустіть у воду з льодом, щоб остудити якнайшвидше, після чого воду злийте.

2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Деко для смаження прогрійте протягом 10 хвилин у режимі прямого середнього жару.

3. Змішайте олію з лимонною цедрою та 1/2 ч. л. солі. Вмочіть броколі в отриману суміш.

4. Викладіть суцвіття броколі на лист для смаження. Готуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару 4-6 хвилин, поки броколі не прогріється і почне підрум'янюватися. За потреби переверніть. Зніміть броколі з гриля, посипте пармезаном і одразу подавайте.

  • 2+1/2 ч. л. крупної морської солі
  • 500 г суцвіть броколі
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. дрібно натертої цедри лимона
  • 5 ст. л. тертого пармезану