1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Обсмажуйте стручки солодкого перцю під кришкою в режимі прямого середнього жару 12-15 хвилин, поки шкірка не обвуглиться і не покриється бульбашками; перевертайте кожні 3-5 хвилин. Покладіть солодкий перець у миску, накрийте харчовою плівкою і дайте постояти 10-15 хвилин. Потім видаліть обвуглену шкірку, плодоніжку та насіння. М'якуш подрібніть і змішайте зі шпиком, 2 ч. л. олії та оцтом, посоліть до свого смаку.

2. Хліб на зрізах збризкайте оливковою олією, що залишилася. Покладіть на грати гриля зрізом вниз і підрум'янюйте в режимі прямого середнього жару 1 -2 хвилини. Зніміть з гриля, наріжте навскіс шматками шириною 5 см і дайте їм охолонути при кімнатній температурі.

3. Перед подачею змішайте солодкий перець та шпик із сиром. Отриману масу ложкою викладіть гіркою на підсмажені шматочки хліба і посипте базиліком брускетту.

  • 3 стручки червоного солодкого перцю
  • 6 тонких скибочок копченого шпику, дрібно нарізати
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. червоного винного оцту
  • Крупна морська сіль
  • 1 багет або чіабатта, розрізати вздовж навпіл
  • 5 ст. л. тертого пармезану
  • 4 ст. л. дрібно нарізаного базиліка