1. Вершкове масло та часник нагрійте, помішуючи. Коли олія розтопиться, відкладіть 2 ст. л. отриманої часникової олії. Воно знадобиться для змащування булочок.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Хвости омарів розріжте навпіл, м'якоть посоліть і змастіть олією. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Викладіть хвости омарів м'якоттю вниз і готуйте без кришки в режимі прямого середнього жару 2-3 хвилини, поки м'якуш не стане білою і матовою. Переверніть хвости панцирями вниз, знову змастіть часниковим маслом і смажте ще 3 хвилини, поки м'ясо не стане щільнішим. Зніміть з гриля та остудіть.
3. Майонез змішайте з помідором, зеленою цибулею та лимонним соком, посоліть, додайте соус чилі. М'якуш омарів звільніть від панцирів, наріжте шматочками завтовшки в палець покладіть в майонезну суміш і приберіть в холодильник на годину, щоб аромат страви повністю розкрився. Перед подачею додайте кервель.
4. З обох боків кожної булочки зріжте верхівку. Намажте зрізи часниковим маслом і підсмажте булочки з двох сторін у режимі прямого середнього жару до золотистого кольору, потім зробіть поздовжній надріз у середині.
5. Наповніть булочки смужками салату, м'якоттю омарів та подавайте.
- 3 великі зубчики часнику, злегка роздавити
- 6 ст. л. вершкового масла
- 4 хвоста омара по 150-200 г
- 4 ст. л. майонезу
- 1 невеликий помідор, нарізати дрібними кубиками
- 2 ст. л. дрібно нарізаної зеленої цибулі (білі та світло-зелені частини)
- 2 ч. л. свіжого лимонного соку
- Соус чилі середньої гостроти
- 2 ч. л. нарізаного кервелю
- 4 булочки для хот-догів
- 50-100 г салату рамен, нарізати смужками
- крупна морська сіль