Терту цибулю викладіть у сито, промийте під холодною водою, обсушіть. Авокадо розімніть виделкою, ретельно перемішайте з майонезом. Додайте цибулю, помідори, кінзу, сік лайма і часник, посоліть. Накрийте посуд із майонезом харчовою плівкою (можна приготувати майонез напередодні).
Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Обсмажуйте стручки перцю під кришкою в режимі прямої сильної спеки 1О хвилин, перевертаючи час від часу, поки шкірка не почорніє з усіх боків. Зніміть з гриля та остудіть. Видаліть шкірку, плодоніжку, насіння та перегородки. Наріжте м'якоть кубиками 1 х 1 див.
Змішайте фарш з перцем чилі, посоліть і поперчіть. З фаршу сформуйте чотири бургери завтовшки 2 см. У центрі кожного зробіть невелике поглиблення - у цьому випадку бургери рівномірно просмажаться і збережуть форму.
Готуйте бургери під кришкою в режимі прямої спеки 8-1 Про хвилин, до середнього ступеня прожарювання. Як тільки вони легко відставатимуть від решітки, переверніть. Коли бургери будуть готові, підсмажте булочки в тому ж режимі, поклавши їх на решітку зрізом вниз. Намажте бургери майонезом з авокадо і покладіть їх у булочки. Подавайте на стіл гарячими.
2 ст. л. білої ріпчастої цибулі, натерти на тертці
1 стиглий авокадо, очистити, видалити кісточку
2 ст. л. майонезу
2 невеликі помідори без шкірки та насіння, нарізати кубиками
1 ст. дрібно рубаної кінзи
2 ч. л. свіжого соку лайма
1 маленький зубчик часнику, натерти на тертці або видавити через прес
крупна морська сіль
2 стручки перцю чилі середньої гостроти (краще поблано)