- У каструлю з товстим дном налийте вино та насипте цукор. Уварюйте суміш на середньому вогні 20-25 хвилин до об'єму 120 мл. Зніміть соус із вогню та остудіть. Завдяки соусу з червоного вина бургери стають яскравими, соковитими та смачними (на фото такий бургер ліворуч).
- Ретельно перемішайте вершкове масло з дрібно нарізаним розмарином.
- Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки. Ретельно перемішайте усі інгредієнти бургерів. Сформуйте чотири бургери завтовшки 2 см. Зробіть у центрі кожного з них невелике заглиблення.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте бургери під кришкою в режимі прямого жару 8-1 0 хвилин, до середнього ступеня прожарювання. Кожні 2 хвилини поливайте їх винним соусом. Як тільки бургери легко відставатимуть від решітки, переверніть їх. В кінці приготування викладіть на бургери скибочки сиру і дайте розплавитися.
- Знизьте жар у грилі до середнього. Збризкайте скибочки помідорів оливковою олією, посоліть за смаком і готуйте на грилі в режимі прямого середнього жару 2-4 хвилини, до м'якості. Один раз переверніть. Фокаччу змастіть|змазати| маслом|мастилом| з розмарином, покладіть на гриль зрізом вниз і підсмажуйте 1 хвилину в тому ж режимі. На нижню половинку кожної фокаччі покладіть руколу, бургер, скибочку бекону і дві скибочки помідора. Накрийте другою половинкою булочки та подавайте.
ДЛЯ ВИННОГО СОУСУ
- 500 мл вина Каберне Совіньйон
- 1 ст.л. коричневого цукру
ДЛЯ ОЛІЇ З РОЗМАРИНОМ
- 60 г розм'якшеного вершкового масла
- 1 ст. дрібно рубаного свіжого розмарину
ДЛЯ БУРГЕРІВ
- 700 г яловичого фаршу
- 4 ст. л. винного соусу
- 2 ч. л. великої морської солі
- 1\2, ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 4 скибочки ементалю або гауди
- 8 скибочок стиглих помідорів завтовшки 1 см
- оливкова олія
- крупна морська сіль
- 4 коржі фокачча (основа для піци) розміром 1 2 х 1 2 см або 4 маленькі булочки фокачча, розрізати навпіл
- 100 г ніжного листя руколи
- 4 скибочки бекону, обсмажити