1. Усі інгредієнти соусу ретельно перемішайте. Відлийте 125 мл соусу.

2. Змішайте фарш із цибулею та вівсяними пластівцями, посоліть, поперчіть. Сформуйте шість бургерів завтовшки 2 см. Пальцем або чайною ложкою зробіть усередині кожного бургера невелике поглиблення.

3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Обсушіть нові дощечки, укладіть їх на грати гриля, накрийте кришкою і нагрівайте в режимі прямого середнього жару 5-10 хвилин, до зміни кольору та появи легкого димку. Переверніть дощечки, на кожну покладіть по три бургери. Закрийте кришку і готуйте бургери 15-20 хвилин у режимі прямого середнього жару. Через 10 хвилин переверніть, змастіть соусом.

5. За хвилину до готовності бургерів покладіть на грати булочки розрізом вниз і злегка підрум'яньте їх у зоні прямого середнього жару. Перед подачею в кожну булочку вкладіть бургер, полийте його соусом, прикрасьте скибочками огірків та кільцями цибулі.

ДЛЯ СОУСУ

  • 125 мл кетчупу
  • 5 ст. л. вустерського соусу
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • 1/2 ч. л. гірчичного порошку
  • 1/2 ч. л. меленої зіри
  • 1 ч. л. середньогострого соусу чилі

 

  • 1 кг фаршу з індички (краще зі стегенця)
  • 4 ст.л. дрібно нарізаної цибулі-шалоту
  • 50 г вівсяних пластівців
  • 1 ч. л. великої морської солі
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 6 булочок для бургерів, розрізати по горизонталі навпіл
  • 18 скибочок маринованих огірків
  • Кільця цибулі (за бажанням)