1. Усі інгредієнти соусу ретельно перемішайте. Відлийте 125 мл соусу.
2. Змішайте фарш із цибулею та вівсяними пластівцями, посоліть, поперчіть. Сформуйте шість бургерів завтовшки 2 см. Пальцем або чайною ложкою зробіть усередині кожного бургера невелике поглиблення.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.
4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Обсушіть нові дощечки, укладіть їх на грати гриля, накрийте кришкою і нагрівайте в режимі прямого середнього жару 5-10 хвилин, до зміни кольору та появи легкого димку. Переверніть дощечки, на кожну покладіть по три бургери. Закрийте кришку і готуйте бургери 15-20 хвилин у режимі прямого середнього жару. Через 10 хвилин переверніть, змастіть соусом.
5. За хвилину до готовності бургерів покладіть на грати булочки розрізом вниз і злегка підрум'яньте їх у зоні прямого середнього жару. Перед подачею в кожну булочку вкладіть бургер, полийте його соусом, прикрасьте скибочками огірків та кільцями цибулі.
ДЛЯ СОУСУ
- 125 мл кетчупу
- 5 ст. л. вустерського соусу
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. яблучного оцту
- 1 ст. л. коричневого цукру
- 1/2 ч. л. гірчичного порошку
- 1/2 ч. л. меленої зіри
- 1 ч. л. середньогострого соусу чилі
- 1 кг фаршу з індички (краще зі стегенця)
- 4 ст.л. дрібно нарізаної цибулі-шалоту
- 50 г вівсяних пластівців
- 1 ч. л. великої морської солі
- 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 6 булочок для бургерів, розрізати по горизонталі навпіл
- 18 скибочок маринованих огірків
- Кільця цибулі (за бажанням)