1. Перемішайте інгредієнти капустяного салату, накрийте плівкою або кришкою і приберіть в холодильник. Перед подачею ще раз добре перемішайте, злийте зайву рідину.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.
3. Ретельно перемішайте інгредієнти бургерів. Сформуйте чотири бургери завтовшки 2 см. Пальцем або чайною ложкою в середині кожного бургера зробіть поглиблення діаметром 2 см: завдяки цьому вони просмажаться рівномірніше і не деформуються в процесі виготовлення.
4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте бургери під кришкою в режимі прямого середнього жару 8-10 хвилин, до готовності, але не пересушуючи їх. Один раз переверніть. За хвилину до готовності бургерів покладіть на грати булочки розрізом вниз і злегка обсмажте їх. Перед подачею в кожну булочку вкладіть бургер, на нього викладіть капустяний салат.
ДЛЯ КАПУСТЯНОГО САЛАТУ
- 200 г савойської капусти, тонко нашаткувати
- 250 мл томатної сальси
- 4 ст. л. дрібно нарізаної кінзи
- 3 ст. вершків
ДЛЯ БУРГЕРІВ
- 700 г фаршу з індички (краще зі стегенець)
- 40 г свіжих кукурудзяних зерен
- 4 ст. л. дрібно нарізаного консервованого халапеньо
- 1 ст. порошку чилі
- 2 ч. л. дрібно рубаного часнику
- 1/2 ч. л.крупної морської солі
- 1 ч. л. меленої зіри
- 4 зернові булочки для бургерів, розрізати по горизонталі навпіл