1. За допомогою кухонного комбайна або блендера подрібніть часник. Додайте інші інгредієнти пасти з оливок, подрібніть. Пасту можна приготувати заздалегідь і зберігати під кришкою в холодильнику (не більше 1 тижня). Перед подачею вийміть пасту з холодильника, щоб вона нагрілася до кімнатної температури.
  2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки. Ретельно перемішайте руками фарш із травами, сіллю та перцем. Сформуйте шість бургерів діаметром 10 см і товщиною 2 см. Зробіть у центрі кожного бургера невелике поглиблення.
  3. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте бургери під кришкою в режимі прямого жару 8-10 хвилин, до середнього ступеня прожарювання. Один раз переверніть. Наприкінці приготування посипте бургери сиром і підсмажте булочки.
  4. Покладіть на булочки спочатку скибочки помідорів, потім бургери, а зверху - пасту з оливок. Подавайте бургери гарячими.

ДЛЯ ПАСТИ З ОЛИВОК

  • 1 зубчик часнику
  • 100 г маслин без кісточок
  • 100 г оливок без кісточок
  • 2 ст. л. каперсів, промити
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1\2 ч. л. дижонської гірчиці
  • 1\2 ч. л. прованських трав

 

  • 1 кг фаршу з м'яса ягняти
  • 1\2ч. прованських трав
  • 1\2 ч. л. великої морської солі
  • 1\2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 150 г козиного сиру, розкришити
  • 6 булочок для гамбургерів
  • 3 невеликі помідори, нарізати тонкими скибочками