- За допомогою кухонного комбайна або блендера подрібніть часник. Додайте інші інгредієнти пасти з оливок, подрібніть. Пасту можна приготувати заздалегідь і зберігати під кришкою в холодильнику (не більше 1 тижня). Перед подачею вийміть пасту з холодильника, щоб вона нагрілася до кімнатної температури.
- Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки. Ретельно перемішайте руками фарш із травами, сіллю та перцем. Сформуйте шість бургерів діаметром 10 см і товщиною 2 см. Зробіть у центрі кожного бургера невелике поглиблення.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте бургери під кришкою в режимі прямого жару 8-10 хвилин, до середнього ступеня прожарювання. Один раз переверніть. Наприкінці приготування посипте бургери сиром і підсмажте булочки.
- Покладіть на булочки спочатку скибочки помідорів, потім бургери, а зверху - пасту з оливок. Подавайте бургери гарячими.
ДЛЯ ПАСТИ З ОЛИВОК
- 1 зубчик часнику
- 100 г маслин без кісточок
- 100 г оливок без кісточок
- 2 ст. л. каперсів, промити
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1\2 ч. л. дижонської гірчиці
- 1\2 ч. л. прованських трав
- 1 кг фаршу з м'яса ягняти
- 1\2ч. прованських трав
- 1\2 ч. л. великої морської солі
- 1\2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 150 г козиного сиру, розкришити
- 6 булочок для гамбургерів
- 3 невеликі помідори, нарізати тонкими скибочками