1. Підготуйте гриль для роботи в режимі середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою.

2. У буряка відріжте бадилля та коріння, почистіть його щіткою під проточною холодною водою, обсушіть і злегка змастіть олією. Запікайте під кришкою в режимі непрямого середнього жару 1-1,5 години (залежно від розміру коренеплодів), до м'якості. За потреби переверніть. Перевірте готовність, проткнувши буряк кінчиком ножа. Зніміть із гриля. Жовтий і червоний буряк покладіть у різні ємності (щоб жовтий не забарвився в червоний колір), накрийте харчовою плівкою та остудіть приблизно до 35 °С. Відріжте верхівку та нижню частину коренеплодів, очистіть їх від шкірки та наріжте впоперек скибочками завтовшки близько 1 см. Знову покладіть у різні посудини.

3. Для заправки — оцет, гірчицю, мед, зіру та чилі змішайте вінчиком. Повільно вливаючи масло, збивайте заправку до консистенції емульсії. Посоліть і поперчіть.

4. Листя салату та скибочки буряків викладіть на тарілки. Збризкайте заправкою, посипте гарбузовим насінням, сиром і подавайте.

  • 4 буряки жовтого та червоного кольору (1 кг)
  • Оливкова олія

ДЛЯ ЗАПРАВКИ

  • 2 ст. л. червоного винного оцту
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ч. л. меленої зіри
  • 1/4 ч. л. пластівців червоного чилі
  • 125 мл оливкової олії
  • 1/2 ч. л. великої морської солі
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 150 г салату рамен
  • 4 ст. л. гарбузового насіння, очистити та обсмажити
  • 125 г фети, розкришити