1. Підготуйте гриль для роботи в режимі середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою.
2. У буряка відріжте бадилля та коріння, почистіть його щіткою під проточною холодною водою, обсушіть і злегка змастіть олією. Запікайте під кришкою в режимі непрямого середнього жару 1-1,5 години (залежно від розміру коренеплодів), до м'якості. За потреби переверніть. Перевірте готовність, проткнувши буряк кінчиком ножа. Зніміть із гриля. Жовтий і червоний буряк покладіть у різні ємності (щоб жовтий не забарвився в червоний колір), накрийте харчовою плівкою та остудіть приблизно до 35 °С. Відріжте верхівку та нижню частину коренеплодів, очистіть їх від шкірки та наріжте впоперек скибочками завтовшки близько 1 см. Знову покладіть у різні посудини.
3. Для заправки — оцет, гірчицю, мед, зіру та чилі змішайте вінчиком. Повільно вливаючи масло, збивайте заправку до консистенції емульсії. Посоліть і поперчіть.
4. Листя салату та скибочки буряків викладіть на тарілки. Збризкайте заправкою, посипте гарбузовим насінням, сиром і подавайте.
- 4 буряки жовтого та червоного кольору (1 кг)
- Оливкова олія
ДЛЯ ЗАПРАВКИ
- 2 ст. л. червоного винного оцту
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 ч. л. меду
- 1 ч. л. меленої зіри
- 1/4 ч. л. пластівців червоного чилі
- 125 мл оливкової олії
- 1/2 ч. л. великої морської солі
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 150 г салату рамен
- 4 ст. л. гарбузового насіння, очистити та обсмажити
- 125 г фети, розкришити