- М'ясо змастіть невеликою кількістю оливкової олії, посоліть і поперчіть. Залишіть при кімнатній температурі на 30 хвилин, поки готуйте гриль і вугілля.
- Вугілля із заповненого на дві третини стартера для розпалювання вугілля розподіліть на третій частині решітки. Покладіть дубове поліно біля вугілля, але не на них. Деревина повинна повільно тліти, а не горіти. Якщо з'явиться полум'я, загасіть його водою з пульверизатора. Встановіть решітку для смаження і покладіть свинину кісточкою вниз, а м'ясом у напрямку вугілля. Смажте під кришкою в режимі непрямого середнього жару (приблизно 175 ° С протягом 45 хвилин).
- Через 45 хвилин підкладіть 8-10 вугільних брикетів, щоб підтримати необхідний жар. Розгорніть шматок свинини на 180 градусів, щоб кісточки були спрямовані у бік вугілля. Продовжуйте смажити під кришкою в режимі непрямого середнього жару, доки внутрішня температура м'яса не досягне 65 °С. Спека в грилі повинна поступово спадати та до кінця приготування становитиме приблизно 150 °С.
- Невелику каструлю зі всіма інгредієнтами соусу поставте на середній вогонь. Варіть соус, постійно помішуючи, до однорідної консистенції (ягоди повинні повністю розваритися). Зніміть із плити.
- Викладіть м'ясо на обробну дошку, накрийте нещільно фольгою і залиште на 15-20 хвилин. Потім розріжте шматок між ребрами на окремі відбивні та подавайте їх разом із соусом
- 1 шматок свинячої корейки на кістки (3,5-4 кг)
- 3 ст.л. оливкової олії
- 2 ч. л. крупної морської солі
- 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
ДЛЯ СОУСУ
- 150 г конфітюру з червоної смородини
- 125 мл кетчупу
- 125 мл яблучного соку
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. віскі
- 112 ч.л. пластівців червоного чилі