1. Підготуйте гриль для роботи в режимі непрямого та прямого сильного жару.

2. У часникової голівки видаліть зовнішню суху оболонку і зріжте верхівку так, щоб вивільнити всі зубчики. Викладіть часник на великий лист фольги, збризкайте зріз маслом. Фольгу нещільно загорніть у вигляді пакетика так, щоб у ньому залишився отвір для виходу пари. Очистіть решітку спеціальною щіткою і запікайте часник під кришкою в режимі непрямого сильного жару 40-50 хвилин, до м'якості.

3. Баклажани проткніть вилкою в кількох місцях і запікайте під кришкою в режимі прямого сильного жару 15-20 хвилин, поки плоди не почнуть зморщуватися. За потреби переверніть. Проколіть баклажан: готовий плід має бути м'яким.

4. Часник і баклажани трохи остудіть. Зубчики часнику від лушпиння в чашу кухонного комбайна. Баклажани розріжте вздовж навпіл і вискоблить м'якоть ложкою. Насіння та шкірку викиньте. М'якуш баклажанів і часник подрібніть у комбайні до консистенції пюре. Додайте лимонний сік та майоран, посоліть, поперчіть та ретельно перемішайте. Знизьте температуру гриля до середньої.

5. Бублики розріжте поперек навпіл, потім наріжте вздовж скибочками товщиною 0,5 см.

6. Скибочки бубликів змастіть маслом, посипте сіллю і підсушіть в режимі прямого середнього жару протягом 2 хвилин, поки вони не стануть золотистими та хрусткими. Один раз переверніть.

7. Подавайте теплий діп з чіпсами з бубликів та свіжими овочами

  • 1 головка часнику
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • 2 баклажани (500 г)
  • 1 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 1 ч. л. листя майорану
  • 1/2 ч. л. крупної морської солі
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

ДЛЯ ЧІПСІВ З БУБЛИКІВ

  • 2 бублики
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1/4 ч. л. крупної морської солі