1. Всі інгредієнти маринаду перемішайте та збийте. 4 ст. л. маринаду відлийте та змішайте з грибами та овочами.

2. Стейки викладіть рядами в плоский посуд, полийте маринадом, що залишився, і кілька разів переверніть. Накрийте харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 2 години.

3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою та готуйте овочі та гриби під кришкою в режимі прямого середнього жару 6-8 хвилин. За потреби переверніть. Готові овочі зніміть із гриля.

4. Стручок чилі покладіть у миску, накрийте харчовою плівкою. Коли він охолоне, видаліть шкірку, плодоніжку та насіння. Всі овочі та гриби крупно наріжте.

5. Для соусу бульйон і оцет налийте в сковороду, поперчіть, додайте майоран, перемішайте і доведіть до кипіння. Покладіть овочі з грибами та готові 3-5 хвилин. Сковороду зніміть із вогню, накрийте кришкою та поставте у тепле місце.

6. Стейки вийміть із маринаду і дайте йому стекти (маринад більше не знадобиться). Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готові стейки під кришкою в режимі прямого середнього жару  8-10 хвилин. Один раз переверніть. Подавайте стейки гарячими разом з овочами в соусі.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 125 мл оливкової олії
  • 3 ст. л. оцту з хересу
  • 1 ст. л. дрібно нарізаного часнику
  • 1 ч. л. сушеного майорану
  • 3/4 ч. л. великої морської солі
  • 1/2 ч. л. пластівців червоного чилі
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 8 печериць
  • 2 невеликі помідори, розрізати вздовж навпіл і очистити від насіння
  • 1 великий м'ясистий стручок перцю чилі середньої гостроти (краще анахейм)
  • 1 невеликий жовтий або зелений цукіні, розрізати уздовж навпіл
  • 4 стейки з меч-риби, кожен по 250 г, товщиною 2,5 см