1. Всі інгредієнти маринаду перемішайте та збийте. 4 ст. л. маринаду відлийте та змішайте з грибами та овочами.
2. Стейки викладіть рядами в плоский посуд, полийте маринадом, що залишився, і кілька разів переверніть. Накрийте харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 2 години.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою та готуйте овочі та гриби під кришкою в режимі прямого середнього жару 6-8 хвилин. За потреби переверніть. Готові овочі зніміть із гриля.
4. Стручок чилі покладіть у миску, накрийте харчовою плівкою. Коли він охолоне, видаліть шкірку, плодоніжку та насіння. Всі овочі та гриби крупно наріжте.
5. Для соусу бульйон і оцет налийте в сковороду, поперчіть, додайте майоран, перемішайте і доведіть до кипіння. Покладіть овочі з грибами та готові 3-5 хвилин. Сковороду зніміть із вогню, накрийте кришкою та поставте у тепле місце.
6. Стейки вийміть із маринаду і дайте йому стекти (маринад більше не знадобиться). Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готові стейки під кришкою в режимі прямого середнього жару 8-10 хвилин. Один раз переверніть. Подавайте стейки гарячими разом з овочами в соусі.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 125 мл оливкової олії
- 3 ст. л. оцту з хересу
- 1 ст. л. дрібно нарізаного часнику
- 1 ч. л. сушеного майорану
- 3/4 ч. л. великої морської солі
- 1/2 ч. л. пластівців червоного чилі
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 8 печериць
- 2 невеликі помідори, розрізати вздовж навпіл і очистити від насіння
- 1 великий м'ясистий стручок перцю чилі середньої гостроти (краще анахейм)
- 1 невеликий жовтий або зелений цукіні, розрізати уздовж навпіл
- 4 стейки з меч-риби, кожен по 250 г, товщиною 2,5 см