1. Перемішайте усі інгредієнти пряної суміші.
2. Видаліть малі філе, розташовані з внутрішньої сторони великих філе (використовуйте їх для приготування іншої страви). Великі філе покладіть між двома шарами харчової плівки гладкою стороною вниз і відбийте до товщини 7мм. Змастіть невеликою кількістю оливкової олії та натріть з обох боків пряною сумішшю.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
4. Ретельно перемішайте всі інгредієнти релішу, посоліть за смаком.
5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Покладіть філе на гриль гладкою стороною вниз і готуйте під кришкою в режимі прямого сильного жару 3-4 хвилини, поки воно не побіліє по краях. Переверніть і смажте ще 1 хвилину до золотистого кольору.
6. Викладіть філе на блюдо або тарілки вгору тією стороною, яка обсмажувалась спочатку. На філе викладіть реліш. Збризкайте свіжим вичавленим лимонним соком і подавайте.
ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ
- 1 ст. л. меленого насіння фенхелю
- 1+1/2 ч. л. великої морської солі
- 1/2 год. л. гранульованого часнику
- 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 4 курячі філе, кожне по 170 г
- Оливкова олія
ДЛЯ РЕЛІШУ
- 150 г помідорів, нарізати дрібними кубиками
- 100 г черешків селери, нарізати дрібними кубиками
- 100 г маслин каламату без кісточок, промити, нарізати дрібними кубиками
- 100 г оливок без кісточок, промити, нарізати дрібними кубиками
- 2 ст. оливкової олії
- 2 ч. л. дрібно рубаного свіжого або 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
- Крупна морська сіль
- Свіжий сік 1 лимона