- Кожен стейк покладіть між двома шарами харчової плівки та відбийте до товщини 5 мм. Змастіть ескалопи оливковою олією, посоліть, поперчіть.
- Перемішайте всі інгредієнти заправки, посоліть її до смаку.
- Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого сильного жару.
- Змастіть скибочки помідора оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте скибочки помідора 2-3 хвилини в режимі прямого сильного жару, щоб вони злегка підрум'янилися з одного боку. Перекладіть на деко обсмаженою стороною нагору.
- Смажте ескалопи з відкритою кришкою в режимі прямого сильного жару 1,5-2 хвилини, до появи з одного боку характерного візерунка від гриля. Переверніть і смажте з іншого боку 10-15 секунд (слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). М'ясо дійде готовності після того, як ви знімете його з вогню.
- Перекладіть ескалопи на блюдо або на тарілку догори тією стороною, яка обсмажувалась спочатку. На кожен ескалоп покладіть по скибочці помідора.
- Полийте помідори заправкою, зверху розкладіть кільця цибулі, потім скибочки сиру. Злегка поперчіть і подавайте.
- 4 яловичих стейків з філейної частини, кожен по 200 г, товщиною 1,5-2 см, зрізати зайвий жир
- оливкова олія
- крупна морська сіль
- свіжемелений чорний перець
ДЛЯ ЗАПРАВКИ
- 4ст. л сметани
- 4ст. л майонезу
- 2 ст. л. дижонської гірчиці
- 1\2 ч. л. вустерського соусу
- 1 помідор (350 г), розрізати на 4 товсті скибочки
- 4 тонких скибочки червоної цибулі, розділити на кільця
- 50 г м'якого негострого сиру, нарізати тонкими скибочками