1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару (від середнього до слабкого).

2. Ніжну зелень фенхелю зріжте, дрібно порубайте і використовуйте для подачі (достатньо 2 столових ложок). Відріжте товсті стебла (використовуйте їх на свій розсуд), кожну бульбу розріжте на чотири частини й видаліть серцевину. Наріжте бульби впоперек смужками завтовшки близько 0,5 см.

3. Нарізаний смужками фенхель викладіть товстим шаром на половину листа міцної фольги розміром 30 х 60 см, полийте олією та лимонним соком, посоліть і поперчіть. Накрийте фольгою, скріпіть краї пакета, щоб не витекла рідина.

4. Смажте фенхель під кришкою в режимі прямого жару (від середнього до слабкого) 20-25 хвилин, до готовності. Щипцями для гриля обережно розкрийте пакет і посипте фенхель тертою фонтіною. Відкритий пакет залиште на грилі ще на 2-3 хвилини, поки сир не почне плавитись, потім обережно зніміть з гриля. Посипте фенхель рубаною зеленню та одразу подавайте.

  • 3 бульби фенхелю
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 1/2 ч. л. крупної морської солі
  • 1 велика щіпка свіжомеленого чорного перцю
  • 100 г тертої фонтіни (італійський неварений сир)