- У млині для прянощів дрібно розмеліть чайне листя, перець горошком, естрагон, сіль і чебрець. До суміші додайте масло|мастило| і розітріть все в пасту.
- Натріть стейки з обох боків пряною пастою і залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.
- У печериць відріжте від капелюшків по шматочку в 0,5 см (Для того, щоб гриби не скочувалися з дошки). Потім наріжте гриби скибочками завтовшки 0,5 см.
- Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого сильного жару.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте стейки під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня прожарювання (6-8 хвилин - слабкий ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз за цей час переверни ті. Зніміть стейки з гриля та відкладіть.
- На додатковій конфорці гриля або на плиті розжарте у чавунній сковороді вершкове масло з додаванням оливкового. Покладіть печериці так, щоб усі гриби стикалися з днищем сковороди. Смажте 2 хвилини, не перемішуючи. Потім перемішайте, додайте часник, посоліть, поперчіть і смажте ще 2-3 хвилини, поки гриби не стануть м'якими, водночас залишаючись пружними (перемішуйте їх не більше двох-трьох разів). Додайте оцет і петрушку, ретельно перемішайте. Розкладіть гарячі печериці на стейки та подавайте.
ДЛЯ ПРЯНОЇ ПАСТИ
- 2 ч. л. (2 пакетики) чаю "Ерл Грей"
- 1 ч. л. чорного перцю горошком
- 1 ч. л. сушеного естрагону
- 1 ч. л. крупної морської солі
- 1\2 ч. л. сушеного чебрецю
- 3 ст.л. оливкової олії
- 4 стейки з яловичої вирізки, кожен по 200 г, товщиною 4 см
ДЛЯ ШАМПІНЬЙОНІВ
- 200 г печериць
- 2 ст. вершкового масла
- 2 ст. л. оливкової олії
- 4 великі зубчики часнику, нарізати тонкими скибочками
- 1\4 ч. л. крупної морської солі
- 1 велика дрібка свіжомеленого чорного перцю
- 4 ст. л. крупно рубаної зелені петрушки
- 1 ч. л. шеррі або червоного винного оцту