1. Підготуйте гриль з одного боку для роботи в режимі прямого середнього жару, з іншого - прямого сильного спеки. Очистіть грати гриля спеціальною щіткою. Для соусу підігрійте арахісову олію на чавунній сковороді в режимі прямого середнього жару. Викладіть цибулю і смажте, помішуючи, протягом 5 хвилин, поки вона не підрум'яниться і не стане м'якою. Додайте часник, імбир, насіння коріандру, паприку, куркуму, посоліть кайенський перець, перемішайте і смажте ще 2-3 хвилини, помішуючи. Влийте кокосове молоко, покладіть помідори, приправте соус до смаку і варіть 5 хвилин.

2. Арахісове масло змішайте з імбиром, сіллю, перцем і куркумою. Філе рясно змастіть по обидва боки приготовленою сумішшю.

3. Готуйте філе під кришкою в режимі прямого сильного жару 4-5 хвилин, не перевертаючи, поки вони не будуть легко зніматися з ґрат. По одному знімайте філе широкою лопаткою для гриля та викладайте в соус обсмаженою стороною догори. Знову помістіть на гриль, готуйте під кришкою в режимі прямого сильного жару 3-5 хвилин, доки не будуть чітко видно пластинки, якщо проткнути м'якоть кінчиком ножа.

4. Зніміть філе з гриля, посипте базиліком і одразу подавайте до столу.

ДЛЯ СОУСУ

  • 3 ст. л. арахісової олії
  • 1 головка цибулі, розрізати навпіл, потім - тонкими смужками
  • 1 ст. л. дрібно нарізаного часнику
  • 2 ч. л. дрібно натертого імбиру
  • 1 ч. л. меленого насіння коріандру
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 1/2 ч. л. меленої куркуми
  • 1/2 ч. л. крупної морської солі
  • 1/4 ч. л. кайєнського перцю
  • 1 велика банка (800 мл) нарізаних шматочками помідорів у власному соку
  • 175 мл кокосового молока

 

  • 4 ст. л. арахісової олії
  • 1 ч. л. дрібно натертого імбиру
  • 1 ч. л. великої морської солі
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 1/4 ч. л. меленої куркуми
  • 4 філе палтуса, кожне по 200 г, завтовшки 3 см
  • 2 ст. рубаного базиліка (за бажанням)