1. Змішайте соєвий соус з цукром, оцтом, кунжутним маслом, часником, імбиром та пастою з чилі. Додайте зелену цибулю та кінзу. Стейк покладіть в посуд, що не окислюється (скляний або з нержавіючої сталі), полийте маринадом, кілька разів переверніть, щоб м'ясо було покрито маринадом з усіх боків. Накрийте стейк харчовою плівкою або кришкою і поставте в холодильник на 3-4 години. У процесі маринування кілька разів переверніть.
  2. Для гомасіо смажте кунжут без додавання олії на слабкому вогні 2-3 хвилини до золотистого кольору, періодично помішуючи. Пересипте кунжут на тарілку, остудіть протягом 1о хвилин, потім перекладіть у ступку і розітріть (не дуже дрібно) разом із сіллю.
  3. У стебел спаржі видаліть підсохлі загрубілі кінчики. Полийте спаржу олією та посоліть.
  4. Підготуйте гриль для роботи у режимі прямого середнього жару.
  5. Дістаньте стейк із маринаду, залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте стейк під кришкою в режимі прямого середнього жару до бажаного ступеня готовності (8-10 хвилини - слабка ступінь прожарювання, м'ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Перекладіть стейк на обробну дошку.
  6. Викладіть стебла спаржі поперек ребер грати гриля та готові 4-6 хвилин під кришкою в режимі прямого середнього жару. Спаржа повинна трохи зарум'янитися, але залишатися пружною. Під час смаження спаржу кілька разів переверніть. Зніміть з вогню і викладіть збоку на блюдо сервіровки.
  7. Наріжте стейк навскіс тонкими скибочками, покладіть на блюдо зі спаржею, посипте гомасіо, нарізаною петрушкою або кінзою і відразу подавайте.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 5 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. рисового оцту
  • 2 ст. л. кунжутної олії з обсмаженого насіння
  • 3 зубчики часнику, видавити через прес
  • 1\2 ст. л. дрібно натертого імбиру
  • 1\2 ч. л. приправи самбал ольок або пасти зі свіжого чилі
  • 100 г зеленої цибулі (білі та світло-зелені частини), дрібно нарізати
  • 4 ст. л. крупно рубаної кінзи
  • 1 фланк-стейк із пашини (700-900 г), товщиною 2 см

ДЛЯ ГОМАСІО

  • 4ст. кунжуту
  • 1 ч. л. морської солі

ДЛЯ СПАРЖІ

  • 500 г зеленої спаржі
  • 1 ст. оливкової олії
  • 1\2 ч. л. крупної морської солі
  • 2 ст. дрібно рубаної кінзи або зелені петрушки