- У скляному або іншому неокислюваному посуді змішайте масло з оцтом, цедрою лимона і часником. Додайте решту інгредієнтів салату, перемішайте.
- Швидко перемішайте руками інгредієнти фрикадельок (якщо вимішувати фарш довго, він стане дуже щільним). Сформуйте 24 фрикадельки. Насадіть на шпажки по 4 фрикадельки та змастіть їх олією.
- Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару (від середнього до сильного).
- Змішайте йогурт із лимонним соком. Додайте м'яту, посоліть до смаку.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте фрикадельки 4-6 хвилин під кришкою в режимі прямого середнього і сильного жару, іноді перевертаючи (зовні вони повинні зарум'янитися, а всередині залишитися трохи рожевими). Наприкінці приготування фрикадельок покладіть на гриль коржики та підігрівайте їх півхвилини в режимі прямого жару.
- Розріжте коржі на шматки, на кожен покладіть по 4 фрикадельки. Додати салат, по 1 ст. л. м'ятного йогурту та подавайте.
ДЛЯ САЛАТУ
- 4 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. червоного винного оцту
- 1 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
- 2 зубчики часнику, видавити через прес
- 3 невеликі помідори, нарізати кубиками 1 х 1 см, видалити насіння
- 1\2 огірка, нарізати кубиками 1 х 1 см
- 1\2 невеликої червоної цибулини, нарізати дрібними кубиками
- 5 ст. л. розкришеного сиру фета
- 4 ст. л. дрібно рубаної зелені петрушки
- 1\2 ч. л. крупної морської солі
- 1\4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
ДЛЯ ФРИКАДЕЛЬ
- 700 г фаршу з м'яса ягняти
- 3 зубчики часнику, видавити через прес
- 2 ч. л. меленої зіри
- 1 ч. л. крупної морської солі
- 1\2 ч. л. свіжемолотого чорного перцю
- оливкова олія
ДЛЯ М'ЯТНОГО ЙОГУРТА
- 350 г натурального йогурту
- 2 ст. л. свіжого соку лимона
- 4 ст. л. крупно рубаної зелені м'яти
- 1\2 ч. л. крупної морської солі
- 4-6 штук наан (індійські коржики)