1. У скляному або іншому неокислюваному посуді змішайте масло з оцтом, цедрою лимона і часником. Додайте решту інгредієнтів салату, перемішайте.
  2. Швидко перемішайте руками інгредієнти фрикадельок (якщо вимішувати фарш довго, він стане дуже щільним). Сформуйте 24 фрикадельки. Насадіть на шпажки по 4 фрикадельки та змастіть їх олією.
  3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару (від середнього до сильного).
  4. Змішайте йогурт із лимонним соком. Додайте м'яту, посоліть до смаку.
  5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте фрикадельки 4-6 хвилин під кришкою в режимі прямого середнього і сильного жару, іноді перевертаючи (зовні вони повинні зарум'янитися, а всередині залишитися трохи рожевими). Наприкінці приготування фрикадельок покладіть на гриль коржики та підігрівайте їх півхвилини в режимі прямого жару.
  6.  Розріжте коржі на шматки, на кожен покладіть по 4 фрикадельки. Додати салат, по 1 ст. л. м'ятного йогурту та подавайте.

ДЛЯ САЛАТУ

  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. червоного винного оцту
  • 1 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
  • 2 зубчики часнику, видавити через прес
  • 3 невеликі помідори, нарізати кубиками 1 х 1 см, видалити насіння
  • 1\2 огірка, нарізати кубиками 1 х 1 см
  • 1\2 невеликої червоної цибулини, нарізати дрібними кубиками
  • 5 ст. л. розкришеного сиру фета
  • 4 ст. л. дрібно рубаної зелені петрушки
  • 1\2 ч. л. крупної морської солі
  • 1\4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

ДЛЯ ФРИКАДЕЛЬ

  • 700 г фаршу з м'яса ягняти
  • 3 зубчики часнику, видавити через прес
  • 2 ч. л. меленої зіри
  • 1 ч. л. крупної морської солі
  • 1\2 ч. л. свіжемолотого чорного перцю
  • оливкова олія

ДЛЯ М'ЯТНОГО ЙОГУРТА

  • 350 г натурального йогурту
  • 2 ст. л. свіжого соку лимона
  • 4 ст. л. крупно рубаної зелені м'яти
  • 1\2 ч. л. крупної морської солі
  • 4-6 штук наан (індійські коржики)