1. Підготуйте гриль для роботи в режимі середнього жару.
2. У гарбуза зріжте верхівку і денце, потім розріжте її на 4-6 частин. Ложкою видаліть насіння та волокнисту серцевину. Шматочки гарбуза викладете на лист, м'якоть змастіть маслом, посоліть і поперчіть.
3. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Викладіть шматочки гарбуза на решітку шкіркою вниз і запікайте під кришкою в режимі непрямого середнього жару протягом 30 хвилин.
4. Всі інгредієнти глазурі з'єднайте, нагрівайте 2 хвилини на середньому вогні, часто помішуючи, поки вершкове масло не розтане і маса не стане однорідною. Зніміть із вогню.
5. Перекладіть шматочки гарбуза на лист і відразу закрийте кришку гриля, щоб нагрівання не знизилося. Змастіть м'якоть гарбуза глазур'ю. Знову викладіть гарбуз на гриль і запікайте під кришкою в режимі непрямого середнього жару 30-40 хвилин, до м'якості. Кожні 15-20 хвилин змащуйте глазур'ю. Готовий гарбуз посоліть до свого смаку, збризкайте глазур'ю, що залишилася, і подавайте.
- 2,5-3 кг гарбуза (наприклад, сорти батернат)
- 4 ст. л. оливкової олії
- Велика морська сіль
- Свіжий чорний перець
ДЛЯ ГЛАЗУРІ
- 4 ст. вершкового масла
- 4 ст. меду
- 1 ст. л. яблучного оцту
- 2 ч. л. порошку каррі середньої гостроти
- 1/4 ч. л. меленого чилі