1. Перемішайте всі інгредієнти начинки (вона повинна вийти вологою, але не рідкою). При необхідності додайте ще трохи бульйону.
2. Поставте великий піддон із фольги під ґрати, щоб у нього під час смаження міг стікати жир із бекону. Підготуйте гриль для роботи в режимі непрямого сильного жару.
3. Покладіть розрізану грудку індички між двома шарами харчової плівки та відбийте до товщини близько 2 см. Рівномірно розподіліть на грудці начинку, залишаючи краї вільними, і поверніть рулет. Укладіть скибочки бекону близько один до одного у 6 паралельних рядів (у кожному ряду - по 2 скибочки). У середині не кінець однієї скибочки укладайте внахлест на кінець іншого. На середину укладеного рядами бекону помістіть рулет з індички. Накривайте його вільними кінцями бекона навхрест. Перев'яжіть рулет кулінарною ниткою, обмотуючи по всій довжині кожні 3 см, закріпіть її вузлом. Кулінарна нитка допоможе рулету зберегти форму, що забезпечить рівномірну теплову обробку.
4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Помістіть рулет з індички на середину решітки над піддоном для збирання жиру і запікайте під кришкою в режимі непрямого сильного жару приблизно 1 годину, поки внутрішня температура рулету не досягне 75 °С. Час від часу перевертайте рулет, щоб бекон став хрустким з усіх боків. Готовий рулет зніміть з гриля, покладіть на обробну дошку і дайте полежати 10 хвилин (внутрішня температура підвищиться за цей час ще на 2-5 ° С). Видаліть кулінарну нитку, наріжте скибочками рулет товщиною 2 см і одразу подавайте.
ДЛЯ НАЧИНКИ
- 150 г крихт пшеничного хліба
- 4 ст. л. курячого бульйону
- 1 ст. л. дрібно нарізаного часнику
- 2 ч. л. дрібно нарізаного розмарину
- 2 ч. л. дрібно нарізаного орегано
- 1 ч. л. дрібно натертої цедри 1 лимона
- 1/2 ч. л. крупної морської солі
- 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 450 г бекону, розрізати на 12 скибочок
- 1 грудка індички без кістки та шкіри (1 кг)