- М'ясо, цибуля та стручки чилі змастіть невеликою кількістю оливкової олії.
- Перемішайте усі інгредієнти пряної суміші. М'ясо ретельно натріть з обох боків пряною сумішшю і залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин. Підготуйте гриль для прямого середнього жару.
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте м'ясо, кільця цибулі та стручки чилі під кришкою в режимі прямого середнього жару 10-12 хвилин, щоб м'ясо підрум'янилося, всередині залишаючись злегка рожевим, а кільця цибулі та чилі підрум'янилися і стали м'якими. Один раз переверніть.
- М'ясо та овочі зніміть з вогню та остудіть. М'ясо наріжте кубиками 2 х 2 см. Цибулю порубайте. Чилі очистіть від шкірки, видаліть у нього плодоніжку та насіння, а м'якоть дрібно наріжте.
- Помідори посоліть за смаком та змішайте дієтами соусу у великому піддоні. Поставте піддон на гриль і скип'ятіть соус у режимі прямого середнього жару. Додайте м'ясо, цибулю та чилі, томіть під кришкою 15-20 хвилин, поки м'ясо не стане м'яким (якщо рідина занадто швидко випаровується, пересуньте піддон у зону непрямої середньої спеки). Обережно переставте піддон на лист і зніміть з вогню.
- Тортільї розкладіть на грилі в один шар і підсмажуйте у режимі прямого середнього жару приблизно 1 хвилину, щоб вони нагрілися та стали м'якими. Один раз переверніть. Покладіть тортиллі стопкою і загорніть у кухонний рушник.
- Розкладіть м'ясо разом із соусом у попередньо підігріті глибокі тарілки. Додайте сметану, авокадо, сир та кінзу. Подайте з теплими тортильями і смужками лимона.
- 1,5 кг передньої частини свинячої грудинки без кісток товщиною 2-3 см, зрізати жир
- 1 середня біла цибулина, нарізати кільцями завтовшки 1 см 2 стручка перцю чилі (краще халапеньо)
- Оливкова олія
ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ
- 1 ст. меленої зіри
- 1 ст. л. коричневого цукру
- 2 ч. л. крупної морської солі
- 1 ч. л. пасилья чи меленого чилі
- 1 ч.л. меленого насіння коріандру
- 1 ч. л. сушеного орегано
ДЛЯ СОУСУ
- 1 банка (400 г) нарізаних помідорів у власному cоку
- сіль з ароматом диму (за бажанням)
- 2 банки (по 200 г) консервованого зеленого перцю чилі
- 400 мл курячого бульйону
- 1 ст. л. дрібно рубаного часнику
- 1 ч. л. меленої зіри
- 1 ч. л. сушеного орегано
- 12 тортилій з кукурудзяного або пшеничного борошна (18-20 см)
- 250 г сметани
- 1 стиглий середній плід авокадо, очистити і нарізати кубиками
- 100 г тертого чеддера чи гауди
- 5 ст.л. дрібно рубаної кінзи
- 2 лимони, нарізати смужками