1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

2. Для кожного курячого філе підготуйте шматок харчової плівки довжиною 30 см. Покладіть філе на плівку гладкою стороною вниз, відступаючи від краю приблизно на 5 см. Накрийте філе вільним кінцем плівки, залишивши зазор 3 см: так у вас буде достатньо місця, оскільки після того, як ви відіб'єте філе, шматок стане більше. Обережно, намагаючись не порвати філе, відбийте його гладкою стороною молотка або невеликою важкою сковородою до товщини приблизно 7 мм (шматок має збільшитися вдвічі). Починайте відбивати з товстішої частини.

3. Відбиті філе з обох боків посоліть, поперчіть, посипте гранульованим часником. Перекладіть на обробну дошку гладкою стороною донизу.

4. На кожне філе покладіть по скибочці шинки, по два шматочки проволони та по два листочки базиліка. Обережно поверніть філе в щільний рулет і перев'яжіть двома кулінарними нитками. Кінці ниток відріжте. Зовні змастіть інвольтині невеликою кількістю оливкової олії.

5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте інвольтині під кришкою в режимі прямої середньої спеки протягом 1-2 хвилин, поки вони не підрум'яняться зовні. Кожні 3 хвилини обертайте рулети на 90°. Зніміть з вогню і залиште на 3-5 хвилин. Розігрійте томатний соус у режимі середньої або сильної спеки.

6. Видаліть кулінарну нитку. Наріжте скибочками інвольтині та викладіть на тарілки із соусом. Оформіть листям базиліка і подавайте.

  • 4 курячі філе, кожне по 200 г
  • 1 ч. л. великої морської солі
  • 1 ч. л. гранульованого часнику
  • 1ʼ2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 4 тонких скибочки пармської або іншої сиров'яленої шинки 4 тонких скибочки проволоне (італійський твердий сир), розрізати навпіл
  • 8 великих листків базиліка плюс кілька листочків для оформлення
  • Оливкова олія
  • 450 мл томатного соусу