1. Підготуйте гриль для прямого середнього жару. Очистіть грати гриля спеціальною щіткою.

2. Змастіть сливи оливковою олією та готуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару приблизно 4 хвилини, поки на них не з'явиться легкий візерунок від решітки гриля і вони не стануть м'якими. Один раз переверніть. Зніміть сливи з вогню, покладіть у каструлю, додайте портвейн, цукор, цибулю-шалот і доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні 10 хвилин, помішуючи час від часу. Зніміть каструлю з вогню, дерев'яною ложкою обережно розімніть сливи та протріть соус через сито, відтисніть якнайкраще. Залишки м'якоті разом зі шкіркою викиньте. Соус посоліть і поперчіть. Перед подачею підігрійте.

3. Перемішайте інгредієнти пряної суміші. Качині філе покладіть у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором, додайте пряну суміш. Пакет закрийте та струсіть, щоб рівномірно розподілити прянощі. Залишіть на 10 хвилин при кімнатній температурі. Дістаньте філе з пакета, обсушіть паперовим рушником і змастіть невеликою кількістю оливкової олії.

4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте качину грудку під кришкою в режимі прямого середнього жару протягом 8 хвилин, до бажаного ступеня готовності. Один раз переверніть. Перед подачею дайте грудці постояти приблизно 5 хвилин, потім наріжте її скибочками товщиною приблизно 1 см і подавайте на стіл разом з приготованим соусом.

ДЛЯ СОУСУ

  • 500 г синіх слив, розрізати навпіл, видалити кісточки
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 125 мл портвейну
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 головка цибулі-шалота, нарізати тонкими кільцями
  • Сіль з ароматом серпанку
  • Свіжий чорний перець

ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ

  • 1 ст. л. солі з ароматом димку
  • 1 ст. л. великої морської солі
  • 1 ст. л. коричневого цукру

 

  • 4 качині філе, кожне по 150 г, без шкіри
  • 1 ст. л. оливкової олії