1. Підготуйте гриль для роботи в режимі непрямої середнього жару, розкладіть вугілля на решітці у вигляді кільця.

2. У маленькій каструлі змішайте всі інгредієнти глазурі. Прогрівайте на середньому вогні, поки не розтопиться джем. Зніміть із плити.

3. Перемішайте усі інгредієнти пряної суміші. Ретельно натріть качині стегенця цією сумішшю.

4. Чурки покладіть безпосередньо на вугілля. Як тільки вони почнуть диміти, викладіть качині стегенця на решітку шкірою вгору і готуйте під кришкою в режимі непрямого середнього жару протягом 1 години до готовності. Зовні стегенця повинні підрум'янитися, а шкіра повинна стати хрусткою. Останні 15-20 хвилин змащуйте стегенця глазур'ю (через кожні 5-10 хвилин). Зніміть з гриля і подавайте.

ДЛЯ ГЛАРУЗІ

  • 4 ст. апельсинового джему
  • 4 ст. л. свіжого апельсинового соку
  • 4 ст. л. рисового вина мирин
  • 2 ст. л. соусу хойсин
  • 1/2 ч. л. пластівців червоного чилі

ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ

  • 2 ч. л. великої морської солі
  • 3/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 3/4 ч.л. китайської суміші «П'ять спецій»

 

  • 8 качиних стегенець, кожен по 200 г, зрізати зайвий жир