1. Притримуючи кальмара, відріжте голову зі щупальцями від мантії. Вийміть і викиньте хітинову платівку та інші начинки. Зніміть червонувато-коричневу шкірку, промийте мантію. Відріжте щупальця від голови в області очей і викиньте голову. Зі щупалець видавіть жувальні елементи, викиньте їх. Під проточною водою очистіть щупальця від шкірки, втративши їх.
2. Змішайте усі інгредієнти маринаду. Додайте кальмарів, перемішайте, накрийте кришкою або харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 20 хвилин.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
4. Вийміть кальмарів із маринаду, обсушіть, маринад вилийте. Грати гриля очистіть спеціальною щіткою. Готуйте кальмарів без кришки в режимі прямого жару 2-3 хвилини, поки вони не стануть матовими, один раз переверніть. Зніміть з гриля та одразу подавайте.
- 12 невеликих кальмарів
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 4 ст. л. дрібно нарізаної кінзи
- 4 ст. л. свіжого соку лайма
- 4 ст. рибного соусу
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. дрібно нарізаного часнику
- 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю