1. Для песто часник подрібніть у кухонному комбайні або у ступці. Додати базилік і фісташки, дрібно порубати. Перекладіть суміш в іншу посудину, додайте решту інгредієнтів до песто.

2. Кожну бульбу картоплі розріжте на вісім частин. Картоплю покладіть у каструлю, залийте водою, додайте 2 ч. л. солі та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть картоплю 5-10 хвилин до готовності. Стручки перцю розріжте вздовж навпіл і, видаливши плодоніжку, насіння та перегородки, наріжте шматочками шириною 3 см.

3. Злийте воду, до картоплі додайте шматочки перцю, оливкову олію, 1/2 ч. л. солі та добре перемішайте.

4. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Прогрійте деко для смаження протягом 10 хвилин у режимі прямого середнього жару. Викладіть на лист рівним тонким шаром картоплю і солодкий перець. Готуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару 10-15 хвилин, поки картопля не буде золотистою і хрумкою, всередині залишаючись м'якою. За потреби переверніть. Перекладіть овочі в посудину із песто й обережно перемішайте, щоб вони були рівномірно покриті соусом. Злегка остудіть протягом 5 хвилин, посоліть і поперчіть. За бажанням оформіть базиліком. Подавайте картопляний салат теплим або охолодженим до кімнатної температури.

ДЛЯ ПЕСТО

  • 1 зубчик часнику
  • 50 г базиліка
  • 4 ст. л. очищених несолоних фісташок
  • 5 ст. л. майонезу
  • 2 ч. л. білого винного оцту
  • 1/2 ч. л. крупної морської солі
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 1 кг картоплі сорту, що не розварюється, не чистити, промити щіткою
  • Крупна морська сіль
  • 2 великі стручки червоного або жовтого солодкого перцю
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Свіжий чорний перець
  • Листя базиліка (за бажанням)