- Змішайте інгредієнти заправки. Якщо заправка вийшла занадто густою, розбавте її до потрібної суміші водою (приблизно 3 ст.л.).
- Змішайте огірки з помідорами та цибулею, посоліть салат за смаком.
- Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого сильного жару. Ретельно перемішайте інгредієнти кюфти, якщо робіть суміш на порції товщиною 2 см. У центрі кожної порції зробіть невелике поглиблення, змастіть кюфту з усіх боків оливковою олією.
- Збризкайте пити водою і загорніть у фольгу (всі коржики разом).
- Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте кюфту під кришкою в режимі прямого жару 8-10 хвилин, до середнього ступеня прожарювання. Як тільки кюфта легко відставатиме від решітки, переверніть її. Підігрійте піту в режимі непрямого сильного жару протягом 4-5 хвилин, один раз перевернувши.
- Розріжте кожну піту навпіл. Наповніть кишеньки в половинках пити салатом, полийте його заправкою і покладіть кюфту. За бажанням додайте ще заправки. Подавайте страву гарячою.
ДЛЯ САЛАТНОЇ ЗАПРАВКИ
- 125 г натурального йогурту
- 100 г пасти з насіння кунжуту (тахіна)
- 4 ст. дрібно рубаної кінзи або м'яти або суміші цих трав
- 3 ст. л. свіжого соку лимона
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1\2 ч. л. великої морської солі
ДЛЯ САЛАТУ
- 150 г огірків, дрібно нарізати
- 150 г помідорів чері, розрізати на четвертинки
- 4 ст. л. дрібно нарізаної червоної цибулі
- крупна морська сіль
ДЛЯ КЮФТИ
- 700 г яловичого фаршу
- 50 г дрібно рубаної зелені петрушки
- 3 зубчики часнику, видавити через прес
- 2 ч. л. меленого насіння коріандру
- 1\2 ч. л. меленої зіри
- 1\2 ч.л. великої морської солі
- 1\2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 1\2 ч.л. меленого запашного перцю
- 4 ч. л. меленого кардамону
- 4 ч. л. меленої куркуми
- оливкова олія
- 3 піти з цільнозернового борошна