1. Змішайте інгредієнти заправки. Якщо заправка вийшла занадто густою, розбавте її до потрібної суміші водою (приблизно 3 ст.л.).
  2. Змішайте огірки з помідорами та цибулею, посоліть салат за смаком.
  3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого сильного жару. Ретельно перемішайте інгредієнти кюфти, якщо робіть суміш на порції товщиною 2 см. У центрі кожної порції зробіть невелике поглиблення, змастіть кюфту з усіх боків оливковою олією.
  4. Збризкайте пити водою і загорніть у фольгу (всі коржики разом).
  5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте кюфту під кришкою в режимі прямого жару 8-10 хвилин, до середнього ступеня прожарювання. Як тільки кюфта легко відставатиме від решітки, переверніть її. Підігрійте піту в режимі непрямого сильного жару протягом 4-5 хвилин, один раз перевернувши.
  6. Розріжте кожну піту навпіл. Наповніть кишеньки в половинках пити салатом, полийте його заправкою і покладіть кюфту. За бажанням додайте ще заправки. Подавайте страву гарячою.

ДЛЯ САЛАТНОЇ ЗАПРАВКИ

  • 125 г натурального йогурту
  • 100 г пасти з насіння кунжуту (тахіна)
  • 4 ст. дрібно рубаної кінзи або м'яти або суміші цих трав
  • 3 ст. л. свіжого соку лимона
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1\2 ч. л. великої морської солі

ДЛЯ САЛАТУ

  • 150 г огірків, дрібно нарізати
  • 150 г помідорів чері, розрізати на четвертинки
  • 4 ст. л. дрібно нарізаної червоної цибулі
  • крупна морська сіль

ДЛЯ КЮФТИ

  • 700 г яловичого фаршу
  • 50 г дрібно рубаної зелені петрушки
  • 3 зубчики часнику, видавити через прес
  • 2 ч. л. меленого насіння коріандру
  • 1\2 ч. л. меленої зіри
  • 1\2 ч.л. великої морської солі
  • 1\2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 1\2 ч.л. меленого запашного перцю
  • 4 ч. л. меленого кардамону
  • 4 ч. л. меленої куркуми
  • оливкова олія
  • 3 піти з цільнозернового борошна