1. Розтоплену олію змішайте з лимонним соком, каджунською сумішшю, часником і чебрецем.

2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

3. Підготуйте 8 великих (50 х 30 см) листів фольги. На дно форми для випічки покладіть хрест-навхрест два листи фольги, зверху - шар скибочок картоплі (він захистить морепродукти від надмірного нагрівання). На картоплю рівним шаром викладіть по 1/4 креветок, молюсків, скибочок ковбаси та кукурудзи, рясно полийте масляною сумішшю. Складіть над начинкою обидва кінці верхнього листа фольги, добре закріпіть. Складіть та закріпіть кінці нижнього листа. Вийміть пакет із форми. Також сформуйте ще 3 порційні пакети.

4. Укладіть пакети на гриль і запікайте креветки з картоплею під кришкою в режимі прямого середнього жару 20-25 хвилин до готовності. Щоб перевірити готовність страви, відкрийте щипцями один із пакетів (при цьому не порвіть фольгу), дістаньте скибочку картоплі та проткніть її ножем. Коли клембейк буде готовий, зніміть пакети з гриля та обережно розкрийте їх, щоб вийшла пара. Перекладіть клембейк із пакетів на підігріті страви та одразу подавайте на стіл.

  • 125 г розтопленого вершкового масла
  • 5 ст. свіжого лимонного соку
  • 1 ст. л. каджунської пряної суміші
  • 1 ст. л. дрібно нарізаного часнику
  • 2 ч. л. рубаного чебрецю
  • 4 бульби червоної картоплі, розрізати вздовж навпіл, потім нарізати скибочками завтовшки 3 мм

 

  • 700 г очищених креветок джамбо (калібр 11/15) з хвостиками
  • 1 кг молюсків сімейства венерид, підготувати
  • 350 г пікантної копченої ковбаси (наприклад, італійської сальсиччі), тонко нарізати
  • 2 розрізаних на 4 частини кукурудзяних качанів без листя