1. У чашу міксера налийте воду, покладіть дріжджі та цукор, швидко перемішайте і залиште на 5 хвилин, доки на поверхні не утвориться тонкий шар піни. Додайте борошно, масло і сіль, перемішуйте міксером протягом 1 хвилини на низькій швидкості за допомогою спеціальної насадки для тіста. Увімкніть середню швидкість і замішуйте тісто протягом 10 хвилин (у вас має вийти однорідна еластична клейка маса). Сформуйте з тіста кульку, викладіть її в миску, змащену невеликою кількістю олії, і покатайте, щоб тісто рівномірно покрилося олією. Накрийте харчовою плівкою і покладіть у тепле місце на 1,5-2 години. За цей час воно має збільшитись в обсязі вдвічі.

2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.

3. Викладіть тісто на змащену маслом обробну дошку і розріжте на 12 однакових шматків по 60-80 г кожен. Змащеними маслом руками сформуйте з них кульки та розтягніть у довгасті коржики довжиною 20 см і товщиною 1 см. Змащуйте тісто з обох боків невеликою кількістю олії. Складайте коржики один на оден, прошаровуючи аркушами паперу для випікання.

4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою.

5. Акуратно викладіть коржі в зону прямого середнього жару і випікайте 1-2 хвилини, поки тісто знизу не підрум'яниться, а зверху злегка не підніметься. Переверніть і випікайте ще 6 хвилин, перевертаючи кожну хвилину. Готові коржики за бажанням можна додатково підрум'янити у зоні непрямого жару. Подавайте коржики теплими або охолодженими до кімнатної температури, з однією або декількома начинками, на ваш вибір.

ДЛЯ ПАСТИ З КВАСОЛІ ТА ЧАСНИКУ

1. Підготуйте гриль для роботи в режимі середнього жару.

2. У часникової голівки видаліть зовнішню суху оболонку і зріжте верхівку так, щоб виявилися надрізані всі зубчики. Викладіть часник на великий лист фольги, збризкайте зріз 1 ч. л. олії. Фольгу нещільно загорніть у вигляді пакетика так, щоб у ньому залишився отвір для виходу пари. Очистіть решітку спеціальною щіткою і запікайте часник під кришкою в режимі непрямого сильного жару 45-60 хвилин, до розм'якшення.

3. Видавіть зубчики часнику в чашу кухонного комбайна, намагаючись, щоб туди не потрапили шматочки лушпиння. Додайте квасолю, 2 ст. л. олії, лимонну цедру і сік, посоліть, поперчіть і перемішайте (має вийти маса пюреподібної консистенції). Всипте петрушку та шавлію, знову перемішайте. За бажанням додайте ще трохи олії, щоб пюре вийшло більш однорідним.

ДЛЯ ПАСТИ З ПОМІДОРІВ І ОЛІЇ

Маслини, помідори та часник крупно розмеліть у кухонному комбайні. Додайте 3 ст. л. оливкової олії, всі інгредієнти та перемішайте до отримання однорідної маси. Якщо залишилися грудочки, влийте ще 1 ст. л. оливкової олії та перемішайте.

ДЛЯ ПАСТИ З БЛАКИТНОГО СИРУ З ГРЕЦЬКИМИ ГОРІХАМИ

Сир та вершкове масло розімніть вилкою або крупно розмеліть блендером (при цьому сир повинен зберегти свою структуру). Додайте інгредієнти, що залишилися, перемішайте.

ДЛЯ ТІСТА

  • 350 мл теплої води (близько 40 ° С)
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 1/2 ч. л. цукру
  • 500 г пшеничного борошна
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. великої морської солі

ДЛЯ ПАСТИ З КВАСОЛІ ТА ЧАСНИКУ

  • 1 невелика головка часнику
  • 1 ч. л. та 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 банка (400 г) консервованої білої квасолі, промити та дати рідини стекти
  • 1 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
  • 2 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 1 ч. л. великої морської солі
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 4 ст. л. дрібно рубаної зелені петрушки
  • 2-3 листочки шавлії

ДЛЯ ПАСТИ З ПОМІДОРІВ І ОЛІЇ

  • 100 г маслин каламату без кісточок, дати рідини стекти
  • 100 г в'ялених помідорів у олії, дати рідини стекти
  • 1 невеликий сирий зубчик часнику або кілька запечених
  • 3-4 ст. л. оливкової олії
  • 4 ст. л. листя базиліка
  • 2 ст. л. каперсів, дати рідини стекти
  • 2 ч. л. бальзамічного оцту
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

ДЛЯ ПАСТИ З БЛАКИТНОГО СИРУ З ГРЕЦЬКИМИ ГОРІХАМИ

125 г сиру з блакитною пліснявою (наприклад, данаблю, рокфор або пікантна горгонзола), розкришити 60 г розм'якшеного вершкового масла 70 г злегка обсмажених ядер волоського горіха, крупно порубати 4 ст. л. дрібно нарізаної цибулі-шалоту 1 ст. л. свіжого лимонного соку 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю Дрібно нарізана зелень петрушки