1. Лук-шалот змішайте з оцтом, цукром та чилі. Додати кавун, огірок м'яту. Сальсу посоліть, ретельно перемішайте та залиште при кімнатній температурі на 30-60 хвилин.
2. Всі інгредієнти маринаду подрібніть блендером до консистенції неоднорідного пюре.
З. Креветки викладіть у маринад, накрийте харчовою плівкою або кришкою та приберіть у холодильник на 30 хвилин. Через 15 хвилин переверніть. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
4. Креветки вийміть з маринаду (він більше не потрібен) і наколіть на шпажки. Грати гриля очистіть спеціальною щіткою. Готуйте креветки під кришкою в режимі прямого жару 3-5 хвилин, поки вони не підрум'яняться. Один раз переверни ті. Подавайте креветки гарячими із сальсою.
ДЛЯ САЛЬСИ
- 2 ст. л. дрібно нарізаної цибулі-шалоту
- 2 ч. л. рисового оцту
- 1 ч. л. цукру
- 1-2 ст. л. дрібно нарізаного чилі (краще халапеньо)
- 250 г м'якоті кавуна без кісточок, нарізати кубиками 1 х 1 см
- 1/4 огірка без насіння, нарізати тонкими скибочками
- 1 ч. л. дрібно нарізаної м'яти
- 1/4 ч. л. великої морської солі
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 60 г кінзи
- 40 г м'яти
- 3 зубчики часнику
- 2 ст. крупно нарізаного імбиру
- 2 ст. л. рисового оцту
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 ч. л. цукру
- 1 ч. л. тайської червоної пасти карі
- 1/4 ч. л. крупної морської солі
- 500 г очищених тигрових креветок (калібр 16/20) з хвостиками