1. Змішайте всі інгредієнти маринаду. 125 мл маринаду відлийте для заправлення готових креветок.
2. Креветки покладіть у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором і додайте маринад. Випустіть з пакета повітря, щільно закрийте його і струсіть кілька разів, щоб рівномірно розподілити маринад. Пакет покладіть на тарілку та приберіть у холодильник на 1 годину.
3. Нагрівайте лист у режимі непрямого сильного жару протягом 10 хвилин.
4. Креветки викладіть у сито і дайте стекти рідині, потім перекладіть на деко. Готуйте під кришкою в режимі прямого жару 2-4 хвилини. Деко кілька разів струсіть, щоб креветки обсмажувалися рівномірно. Зніміть лист з гриля та одразу перекладіть креветок в інший посуд.
5. Заправте креветки 125 мл маринаду і ретельно перемішайте. На тарілки викладіть крес-салат та креветки, відразу подавайте.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- Терта цедра 2 апельсинів
- 125 мл свіжого апельсинового соку
- 5 ст.л. оливкової олії
- 2 ст. л. свіжого соку лайма
- 1 ст. дрібно нарізаного часнику
- 1 ч. л. меленого насіння фенхелю
- 1/2 ч.л. кайєнського перцю
- 1 ч. л. крупної морської солі
- 700 г очищених креветок (калібр 21/30) з хвостиками
- 100 г крес-салату