1. Змішайте всі інгредієнти маринаду. 125 мл маринаду відлийте для заправлення готових креветок.

2. Креветки покладіть у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором і додайте маринад. Випустіть з пакета повітря, щільно закрийте його і струсіть кілька разів, щоб рівномірно розподілити маринад. Пакет покладіть на тарілку та приберіть у холодильник на 1 годину.

3. Нагрівайте лист у режимі непрямого сильного жару протягом 10 хвилин.

4. Креветки викладіть у сито і дайте стекти рідині, потім перекладіть на деко. Готуйте під кришкою в режимі прямого жару 2-4 хвилини. Деко кілька разів струсіть, щоб креветки обсмажувалися рівномірно. Зніміть лист з гриля та одразу перекладіть креветок в інший посуд.

5. Заправте креветки 125 мл маринаду і ретельно перемішайте. На тарілки викладіть крес-салат та креветки, відразу подавайте.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • Терта цедра 2 апельсинів
  • 125 мл свіжого апельсинового соку
  • 5 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст. л. свіжого соку лайма
  • 1 ст. дрібно нарізаного часнику
  • 1 ч. л. меленого насіння фенхелю
  • 1/2 ч.л. кайєнського перцю
  • 1 ч. л. крупної морської солі

 

  • 700 г очищених креветок (калібр 21/30) з хвостиками
  • 100 г крес-салату