1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару. Очистіть решітку спеціальною щіткою. Запікайте стручки чилі 8-12 хвилин під кришкою в режимі прямого середнього жару, поки шкірка місцями не почорніє і на ній не утворюються бульбашки. За потреби перці переверніть. Заберіть чилі з грилю, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин, потім видаліть шкірку, плодоніжку і насіння, подрібніть м'якоть в кухонному комбайні. Додайте решту інгредієнтів соусу, подрібнюйте до отримання однорідної маси. Якщо соус вийде густим, розбавте його невеликою кількістю води. Перелийте в соусник.
2. Перемішайте усі інгредієнти пряної суміші.
3. 5-7 креветок викладіть на обробну дошку так, щоб усі, крім першої, лежали однаково. По можливості вибирайте креветки одного розміру, щоб їх можна було нанизати на шпажки якомога щільніше: у цьому випадку вони не будуть перевертатися і залишаться соковитими під час приготування. Нанизуйте креветки на шпажку по одній, потім посуньте їх разом. Нанизавши на шпажки всі креветки, злегка збризкайте їх маслом і рівномірно натріть з усіх боків пряною сумішшю.
4. Збільште температуру у грилі. Очистіть решітку спеціальною щіткою. Готові креветки під кришкою 2-4 хвилини у режимі прямого сильного жару. Один раз переверніть. Зніміть креветок з грилю та одразу подавайте з соусом із чилі та авокадо.
ДЛЯ СОУСУ
- 3 м'ясисті стручки негострого перцю чилі (краще анахейм), довжиною 15 см
- 1 стиглий авокадо
- 4 ст. вершків
- 4 ст. л. майонезу
- 2 ст. л. крупно рубаної зелені кропу
- 1 крупний зубчик часнику
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 1/2 ч. л. великої морської солі
ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ
- 1 ч. л. гранульованого часнику
- 1 ч. л. меленої паприки
- 1/2 ч. л. меленої зіри
- 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 3/4 ч. л. великої морської солі
- 1 кг очищених креветок (калібр 21/30) з хвостиками
- Оливкова олія