1. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.
2. Інгредієнти глазурі з'єднайте та доведіть до кипіння на середньому/сильному вогні, помішуючи. Продовжуйте готувати 5-7 хвилин, поки глазур не загусне. Поставте її у тепле місце.
3. У кукурудзяних качанів відріжте верхівки. Зніміть кілька покривних листків і наріжте їх смужками шириною в палець. Покривне листя, що залишилося, відігніть назад, не відриваючи. Видаліть приймочки. Відігнуте назад покривне листя кожного качана перев'яжіть смужкою листа так, щоб вийшла «ручка». Перемішайте глазур і змастіть нею качани з усіх боків.
4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Покладіть качани так, щоб «ручки» з листя знаходилися в зоні непрямого жару, інакше вони можуть спалахнути. Готуйте кукурудзу під кришкою в режимі прямого середнього жару протягом 10-15 хвилин, поки вона не стане м'якою і місцями не потемніє. За потреби переверніть. Викладіть на блюдо, змастіть глазур'ю, що залишилася, і подавайте.
- 5 ст. л. курячого бульйону
- 4 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. дрібно натертої цедри лайма
- 1 ч. л. крупної морської солі
- 1 ч. л. тертого імбиру
- 6 кукурудзяних качанів з листям