1. Розігрійте гриль на деревному вугіллі так, щоб від вугілля виходив середній жар.
2. Інгредієнти масляної суміші з'єднайте та розітріть вилкою до однорідної консистенції.
3. У кукурудзяних качанів обріжте верхні кінчики та видаліть приймочки. Зніміть один-два шари щільного зовнішнього покривного листя. Через прозоре листя, що залишилося, повинні просвічувати кукурудзяні зерна.
4. Викладіть кукурудзяні качани так, щоб частина кожного качана лежала на вугіллі, а частина на ґратах. Готуйте качани під кришкою 15-20 хвилин, поки оболонка місцями не почорніє і зерна не стануть м'якими. Іноді качан переміщуйте і перевертайте, щоб вони готувалися рівномірно. Якщо місцями покривне листя охопиться, оголюючи кукурудзяні зерна, пересуньте цю сторону качана із зони прямого жару.
5. За допомогою щипців з довгою ручкою обережно зніміть качани з решітки. Залишіть на кілька хвилин, щоб качани охолонули та можна було брати їх руками. Видаліть покривне листя і рильця, що залишилися. Не зрізайте кінчик стрижня качана: за нього можна буде брати качан.
6. Викладіть кукурудзяні качани на лист, змастіть їх олійною сумішшю і помістіть на грати гриля. Готуйте під кришкою в режимі прямого середнього жару протягом 5 хвилин, доки масло не розтопиться і кукурудзяні качани не прогріються. За потреби переверніть. До подачі можна залишити качани навпроти не в зоні непрямого жару, щоб вони залишалися теплими.
ДЛЯ ОЛІЙНОЇ СУМІШІ
- 60 г розм'якшеного вершкового масла
- 1 ст. дрібно нарізаної зелені кропу
- 2 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
- 1 ч. л. порошку каррі
- 1/2 ч. л. великої морської солі
- 1 велика щіпка свіжомеленого чорного перцю
- 4 кукурудзяні качани з покривним листям