1. Змішайте всі інгредієнти маринаду.

2. Ножицями для обробки птиці розріжте кожну тушку курчати по спинці з обох боків уздовж хребта (хребет вам не знадобиться). Розріжте грудку вздовж навпіл.

3. Половинки курчат покладіть в один шар у велику плоску місткість і залийте маринадом. Кілька разів переверніть, щоб курчата були рівномірно покриті маринадом. Накрийте харчовою плівкою або кришкою і поставте маринуватися в холодильник на 4-8 годин (але не довше 8 годин, інакше через імбир м'якоть курчат стане в'ялою).

4. Дістаньте курчат із маринаду (маринад не виливайте), змастіть їх невеликою кількістю оливкової олії та поперчіть. Витримайте 20-30 хвилин за кімнатної температури. Підготуйте гриль для роботи в режимі непрямого середнього жару.

5. Перелийте маринад у маленьку каструлю, на сильному вогні доведіть до кипіння та варіть приблизно 30 секунд. Використовуйте як глазур для змащування курчат.

6. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Покладіть половинки курчат на грати шкірою вгору і смажте під кришкою в режимі непрямого середнього жару приблизно 30 хвилин, поки шкіра не підрум'яниться, а внутрішня температура в товстій частині м'якоті не досягне 75 °С. За останні 10 хвилин кілька разів змастіть курчат глазур'ю. Зніміть з вогню та подавайте з будь-яким гарніром.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 350 мл соєвого соусу
  • 175 мл віскі
  • 6 зубчиків часнику, видавити через прес
  • 2 ст. меду
  • 1+1/2 ст. л. тертого імбиру

 

  • 4 тушки курчати, кожна по 400-500 г
  • Оливкова олія
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю