1.Перемішайте всі інгредієнти маринаду блендером до отримання однорідної маси. При необхідності додайте 1-2 ст. л. води. Філе покладіть у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором і влийте туди маринад. Видаліть повітря з пакета, щільно закрийте його і переверніть кілька разів, щоб рівномірно розподілити маринад. Покладіть пакет на 2 години у холодильник, час від часу перевертайте.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.
3. Збризкайте м'якоть манго 1/2 ст. л. оливкової олії. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Покладіть манго на гриль плоскою стороною вниз і підрум'янюйте під кришкою в режимі прямої середньої спеки протягом 2 хвилин. Не перевертайте. Зніміть манго з вогню, надріжте м'якоть навхрест, дістаньте її ложкою зі шкірки та змішайте з іншими інгредієнтами чатні.
4. Дістаньте філе з пакета (маринад більше не знадобиться), обсушіть паперовим рушником, змастіть за допомогою пензлика оливковою олією і смажте під кришкою в режимі прямого жару 8-12 хвилин. Один раз переверніть. Готове філе буде білим усередині та щільним при натисканні. Подавайте відразу разом з чатні.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 250 мл йогурту із незбираного молока
- 3 ст. л. свіжого лимонного соку
- 1 ст. л. рубаного часнику
- 1 ст. л. рубаного свіжого імбиру
- 2 ч. л. суміші прянощів гарам-масалу
- 2 ч. л. великої морської солі
- 1 ч. л. меленої солодкої паприки
- 4 курячі філе, кожне по 170 г
ДЛЯ ЧАТНИ
- 2 міцних стиглих манго, зрізати м'якоть навколо кісточки
- 1/2 ст. оливкової олії
- 2 ст. л. дрібно нарізаної свіжої м'яти
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 1/2 ч. л. цукру
- 1/4 ч. л. великої морської солі
- 1/4 ч.л. свіжомеленого чорного перцю
- Оливкова олія