1. Перемішайте усі інгредієнти пряної суміші. Обваляйте плечові частини крила в пряній суміші так, щоб вони з усіх боків були рівномірно покриті прянощами.
2. Підготуйте гриль для роботи в режимі непрямого середнього жару.
3. У невеликій каструлі з важким дном з'єднайте всі інгредієнти глазурі. Нагрівайте на сильному вогні, поки олія не розтопиться. Зніміть каструлю з вогню, відразу перелийте глазур в інший посуд і остудіть.
4. Дерев'яні тріски обсушіть і розподіліть на вугіллі або, слідуючи рекомендаціям виробника, покладіть у коптильну камеру газового грилю. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте драмети під кришкою в режимі непрямої середньої спеки 20-30 хвилин (м'якіть на кісточках не повинен бути рожевим). Один раз переверніть. За останні 20 хвилин кілька разів змастіть драмети глазур'ю. Зніміть з гриля та одразу подавайте.
ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ
- 1 ст. л. меленої копченої паприки
- 2 ч. л. гірчичного порошку
- 1 ч. л. великої морської солі
- 1/2 ч. л. гранульованого часнику
- 1/2 ч. л. гранульованої цибулі
- 1/4 ч.л. молотого чилі
- 20 драметів (плечова частина курячого крила), всього 1, 5 кг
ДЛЯ ГЛАЗУРІ
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. віскі
- 1 ст. харчового сиропу із цукрових буряків
- 1 ст. л. вершкового масла