1. У кухонному комбайні подрібніть петрушку, мигдаль та часник. Поступово вливаючи масло, продовжуйте збивати до отримання емульсії. Додайте гірчицю та мед, посоліть. Перед подачею соус знову перемішайте.

2. Прянощі злегка підсмажте на сухій сковороді протягом 2-3 хвилини, до появи аромату, потім подрібніть їх у ступці або млині для прянощів. Перекладіть суміш прянощів у миску, додайте оливкову олію, посоліть і перемішайте.

3. Обережно підніміть шкіру, не знімаючи її з боку грудної кістки. Натріть м'якоть кожної грудки 1 ч. л. пасти, поверніть шкіру назад і рівномірно змастіть її пряною пастою, що залишилася. Перекладіть курячі грудки на тарілку і накрийте харчовою плівкою. Залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого середнього жару.

4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Покладіть курячі грудки на гриль шкірою вниз і смажте в режимі прямого середнього жару 3-5 хвилин, поки шкіра не підрум'яниться. Переверніть і продовжуйте смажити під кришкою в режимі непрямої середнього жару 20-30 хвилин, до повної готовності. Викладіть грудки на блюдо і залиште на 5-10 хвилин, потім подавайте разом із соусом. На гарнір можна подати білий рис.

ДЛЯ СОУСУ

  • 150 г зелені петрушки, дрібно порубати
  • 4 ст.л. ядер мигдалю
  • 1 зубчик часнику
  • 125 мл оливкової олії
  • 2 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 ч. л. меду
  • 1/4 ч.л. крупної морської солі

ДЛЯ ПРЯНОЇ ПАСТИ

  • 4 ч. л. насіння коріандру
  • 2 ч. л. кмина
  • 2 ч. л. зіри
  • 2 ч. л. пластівців червоного чилі
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. крупної морської солі

 

  • 4 курячі грудки (на кістки та зі шкірою), кожна по 300 г