1. Для маринаду змішайте 3 ст. л. лимонного соку з часником, сіллю та перцем. Покладіть у маринад курячі крильця і добре перемішайте. Накрийте харчовою плівкою або кришкою і витримайте в холодильнику (до 4 годин).
2. Для глазурі 3 ст. л. лимонного соку ретельно перемішайте з медом та соусом чилі.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого середнього жару.
4. Крильця насадіть на шпажки так, щоб шпажка пронизала кожну з трьох частин крила. Розтягніть крило по шпажці, ніби воно «у польоті».
5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте крильця під кришкою в режимі прямого середнього жару 4-5 хвилин, один раз переверніть. Перекладіть крила в зону непрямого середнього жару і продовжуйте готувати під кришкою ще 15-20 хвилин (м'якіть на кісточках не повинна бути рожевим). За останні 10 хвилин пару разів змастіть крильця глазур'ю. Зніміть крила з вогню, змастіть глазур'ю і подавайте.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 6 ст. л. свіжого лимонного соку
- 1 ст. л. дрібно рубаного часнику
- 1 ч. л. великої морської солі
- 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
- 12 курячих крилець, всього 1 кг
- 150 г меду
- 1 ст. л. соусу чилі середньої гостроти