1. Для маринаду змішайте 3 ст. л. лимонного соку з часником, сіллю та перцем. Покладіть у маринад курячі крильця і ​​добре перемішайте. Накрийте харчовою плівкою або кришкою і витримайте в холодильнику (до 4 годин).

2. Для глазурі 3 ст. л. лимонного соку ретельно перемішайте з медом та соусом чилі.

3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого середнього жару.

4. Крильця насадіть на шпажки так, щоб шпажка пронизала кожну з трьох частин крила. Розтягніть крило по шпажці, ніби воно «у польоті».

5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте крильця під кришкою в режимі прямого середнього жару 4-5 хвилин, один раз переверніть. Перекладіть крила в зону непрямого середнього жару і продовжуйте готувати під кришкою ще 15-20 хвилин (м'якіть на кісточках не повинна бути рожевим). За останні 10 хвилин пару разів змастіть крильця глазур'ю. Зніміть крила з вогню, змастіть глазур'ю і подавайте.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 6 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 1 ст. л. дрібно рубаного часнику
  • 1 ч. л. великої морської солі
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

 

  • 12 курячих крилець, всього 1 кг
  • 150 г меду
  • 1 ст. л. соусу чилі середньої гостроти