1. За допомогою кухонного комбайна або блендера змішайте цибулю з лимонним соком, орегано, паприкою та часником до пюреобразної консистенції. Не вимикаючи комбайн, поступово влийте оливкову олію.
2. Кубики з курячого м'яса складіть у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором і влийте маринад. Видаліть з пакета повітря, щільно закрийте його і кілька разів переверніть, щоб поступово розподілити маринад. Залишіть при кімнатній температурі на 30 хвилин.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого середнього жару.
4. Дістаньте куряче м'ясо з маринаду та обережно нанизайте на шпажки, щоб шматочки стикалися, але не дуже тісно. Маринад вам більше не знадобиться – його можна вилити. 5. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте курячі шашлички під кришкою в режимі прямого середнього жару 8-10 хвилин (вони повинні повністю просмажитись, але не стати сухими). Один раз переверніть. Зніміть з гриля та одразу подавайте.
ДЛЯ МАРИНАДУ
- 1 велика цибулина, нарізати великими кубиками
- 125 мл свіжого лимонного соку
- 2 ст. сушеного орегано
- 2 ч. л. меленої солодкої паприки
- 2 ч. л. дрібно рубаного часнику
- 250 мл оливкової олії
- 10 курячих стегон без кістки та шкіри, кожне по 100 г, нарізати великими кубиками (4 х 4 см)