1. Змішайте всі інгредієнти маринаду.

2. Гострим ножем зробіть на стегенцях кілька глибоких надрізів. Покладіть їх у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором і влийте маринад. Видаливши з пакета повітря, щільно закрийте його і кілька разів переверніть, щоб рівномірно розподілити маринад. Покладіть пакет у миску і приберіть у холодильник на 4-8 годин. Іноді перевертайте.

3. Підготуйте гриль для роботи в режимі середнього жару.

4. Дістаньте стегенця з пакету, не зчищайте залишки маринаду (пакет з маринадом більше не знадобиться). Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте стегенця під кришкою в режимі непрямого середнього жару 50-60 хвилин, доки при проколюванні сік не буде прозорим, а внутрішня температура в самій товстій частині стегенця не досягне 75 °С (намагайтеся не потрапити термометром в кістку). Один раз переверніть. Шкірка на стегенцях стане особливо хрусткою, якщо останні 5 хвилин готувати їх у режимі прямого середнього жару (один раз переверніть). Зніміть стегенця з гриля, розріжте по суглобу та подавайте.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 250 мл білого сухого вина
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 3 ст. л. крупнозернистої гірчиці
  • 3 ст. л. білого винного оцту
  • 2 ст. л. прованських трав
  • 3 зубчики часнику, видавити через прес
  • 2 ч. л. крупної морської солі
  • 1/2 ч. л. пластівців червоного чилі

 

  • 6 курячих стегенець, кожне по 300 г