1. Для приготування глазурі в невеликій каструлі розігрійте соєвий соус з оцтом і цукром. Варіть протягом 20 хвилин, доки суміш не випарується наполовину. Зніміть із плити, додайте часник, імбир і пластівці чилі. Трохи охолодіть і влийте олію. Половину глазурі залиште для змащування.
2. Курячі стегна полийте половиною глазурі та перемішайте. Накрийте харчовою плівкою або кришкою і поставте для маринування в холодильник.
3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого та непрямого середнього жару. Замочену дощечку покладіть у зону прямої середнього жару, накрийте кришкою і нагрівайте 5-10 хвилин, до появи диму, потім переверніть.
4. Курячі стегенця вийміть з маринаду, розкладіть на дим'яній дошці та готові під кришкою в режимі прямого середнього жару 5-10 хвилин. Пересуньте дощечку в зону непрямого середнього жару і продовжуйте готувати шматочки курки під кришкою ще 35-40 хвилин (сік, що виділяється при проколюванні, повинен бути прозорим). Останні 10-15 хвилин час від часу змащуйте їх глазур'ю. Зніміть курячі стегна з вогню, ще раз змастіть глазур'ю і подавайте.
ДЛЯ ГЛАЗУРІ
- 175 мл соєвого соусу
- 125 мл бальзамічного оцту
- 100 г коричневого цукру
- 1 ст. дрібно нарізаного часнику
- 1 ст.л. дрібно нарізаного імбиру
- 1 ч. л. пластівців червоного чилі
- 4 ст. л. темної кунжутної олії
- 10 курячих стегон на кістки, без шкіри, кожне по 150 г