1. Ретельно перемішайте усі інгредієнти маринаду.

2. Покладіть тушку курки на обробну дошку грудкою вниз. Ножицями для обробки птиці виріжте хребет (він вам не знадобиться). Тушку розкрийте і розріжте вздовж грудної кістки. Видаліть зайвий жир і кінчики крил. Те ж саме проробіть з другою тушкою. Половинки курок покладіть у великий пластиковий пакет із застібкою-фіксатором і влийте маринад. Видаліть з пакета повітря, щільно закрийте його і кілька разів переверніть, щоб тушки були рівномірно покриті маринадом. Пакет покладіть у миску і помістіть у холодильник приблизно на 4 години. Перевертайте час від часу.

З. Дістаньте половинки тушок із пакета (маринад можна вилити, він більше не знадобиться).

4. Підготуйте гриль для роботи в режимі середнього жару.

5. Половину тріски обсушіть і викладіть на вугілля або, дотримуючись рекомендацій виробника, покладіть у коптильну камеру газового гриля. Коли тріски почнуть димитися, можна починати

6. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Покладіть половинки курячих тушок на решітку шкірою вгору і готуйте під кришкою в режимі непрямого середнього жару 45-60 хвилин, поки сік, що виділяється при проколюванні, не буде прозорим, а внутрішньої температури в самій товстій частині ніжки не досягне 75 °С (старайтеся не зачепити термометром кістку). Кожні 15 хвилин половинки тушок перевертайте. Через 15 хвилин після початку приготування викладіть на вугілля сушені тріски.

7. Зніміть курей з гриля і залиште приблизно на 10 хвилин, а потім подавайте.

ДЛЯ МАРИНАДУ

  • 250 мл ананасового сиропу
  • 125 мл соєвого соусу
  • 4 ст. л. кетчупу
  • 2 ст. л. дрібно нарізаного імбиру
  • 2 ч. л. дрібно рубаного часнику
  • 2 великі тушки курки, кожна по 1,5-2 кг